tiistai 27. maaliskuuta 2012

Viidakkotakki!

Poikaselleni kevät/kesätakki! Saapas nähdä saanko hänet pitämään, kun ilmoitti kyllä ettei aio pitää.
Hieman reilu tuli! Piti olla 116cm, mutta takki mahtuu meän eskarilaisellekin, 122cm:lle. Ja takki ei kuulema kelpaa hänellekään!

Päälykangas vanha lasten pussilakana, vuorena äitini kangasvarastosta "ihana" kuosinen fleece. Huppuun ja hiansuihin lisäsin vielä ruskeaa trikoota. Trikoo on vanhasta T-paidasta. 






Kangas: päälikangas: puuvillalakanaa, vuori:fleece ja trikoo
Kaava: Ob 6/2011, safaritakista muokattu, koko 116cm

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Finlaysonin pöytäliina

Viime syksynä sain siskoltani ompelupalkaksi pyöreän Finlaysonin pöytäliinan. Talvea vasten en osannut alkaa tekemään siitä mitään, mutta valon lisääntyessä tämä pöytäliina sai uuden muodon.

Nuorimmainen ja keskimmäinen tyttöseni sai siitä mekkoset. Kaavana molemmissa on Ob 3/2011 pellavamekko. Pienempään jouduin muuttamaan helman langansuunnan ja tekemään yläosan erikseen, jotta sain kankaan riittämään.  Pienempi leveydeltään kokoa 80cm,  isompi 110cm. Tosin isomman neitosen vaatekoko on kuitenkin tätä nykyä jo 116/122cm ja pikkulikan 86/92cm.

Isommalle tyttöselle mekon kaveriksi ompelin ryppylahjeleggarit. Perusleggareiden kaava  Ob 1/2011, leveys 104cm ja lahkeeseen 20cm lisäpituutta ja kuminauharypytys lahkeen ulkoreunaan.






Kangas: vanha Finlaysonin pöytäliina
Kaava: Ob 3/2011, koko 80cm 






Kangas: Mekko; vanha puuvillainen pöytäliina
Leggarit; elastaani trikoo, Kangastukku
Kaava: Mekko 3/2011 (koko, leveys 110cm
Leggarit 1/2011 (koko, leveys 104cm)

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Jotain ihan pientä!

Sain kangas-kaavavaihtarina IsoÄm:mältä Marimekon raitatrikoopaloja. Paloista sain syntymään jotain pientä, mutta aika monta! :)

Bodyn ja potkarin koko on n. 56cm ja lakki 36cm...ainakin oli juuri sopiva sen kokoiseen nuken päähän. Potkareihin värkkäsin "pussi"hiansuut...eli hansuissa on kääntömahdollisuus, jotta pikku käden saa piiloon ja eikä se pääse raapimaan itteään. :) Otan mielellään vinkkejä, kuinka tuollainen olisi oikeasti hyvä tehdä?



Kaava: muokattu Sk 4/2006 kietaisubodyn kaavasta




Kaava: muokattu Sk 1/2008 potkareista





Kaava: oma, koko 36cm

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kesätakkikaavan kokeilua!

Piirtelin kaavan pikku neitin kesätakkia varten, mutta en sitten vielä raaskinutkaan silputa siihen varaamaani kangasta, joten testasin kaavaa tällaiseen välikausitakkiin...jota tosin ei ole ollut aikomus edes ommella. :)

Päälikangas on vanhaa puuvillaista lakanaa. Vuorena tässä takissa on omasta vanhasta takista oikein, oikein ohueksi kulutettu tikkikangas, koska mitään muutakaan ei sattunut kangaskätköistä nyt löytymään. :) Samoin kanttinauha ja kam-neppien värikin määräytyi sen mukaan, mitä oli varastoissani. Mutta oli pakko saada tehdä tämä juuri heti! :)







Kangas: kierrätyskankaita
Kaava: oma , koko 86cm

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Maalaisruusu!

Tämä kangas on yksi miun suosikkikankaistani. Joskus ompelin tästä itselleni hameen ja ylijääneestä palasta pikkurinsessa sai mekon! Juuri ja juuri riitti!

Paikallisesta kangaskaupasta silmiini osui ihanat ruusunapit, jotka halusin mekon kaveriksi. Nappela ei kuitenkaan voinut mekkoon liittää, joten tein niistä pompulat!





Kangas: Marimekon Maalaisruusu puuvillakangas; matkamuistona Lapinlahden Matin ja Maijan aseman myymälästä (nimeä en muista)
Kaava: OB 3/2003, koko 80/86cm


perjantai 16. maaliskuuta 2012

Mekkonen vai yöpaitako?

En ole ikinä tuntenut kovin suurta vetoa vaaleanpunaiseen, vaaleaan roosaan omissa vaatteissani, mutta nyt halusin jonkun tämän värisen mekkosen, jota vois pitää itsekseen tai vaikka housujenkin kanssa.  Näin kerran kovin kauniin odottavan äidin, jolla oli joku vaalean roosa, romanttinen mekko ja se näytti niin hyvältä. Tästä sain kipinän, että mullekin.

Mulla oli selvä mielikuva, millaisen itselleni haluaisin, mutta tulos ei ole kyllä ihan vastaava.Näyttääköhän tämä enempi yöpaidalta? :) Väri on mulle niin outo, kaunis väri tosin. Ja eikä mulla kovin mitään rimpsutuksiakaan ole nykyisin ollut.

Tämän viikon ompelukset eivät ole mennnyt ihan mutkattomasti.Ensin tein tästäkin aivan liian väljän ja kun kaventelin, niin kaventelin sitten ehkä hiukka liikaa yläosasta, mutta onneksi trikoo venyy. :) Ajatuksena oli kuitenkin, että maha mahtuu kesälläkin vielä mekon alle, joten helmassa on kuitenkin väljyyttä. Kaula-aukkoon halusin frillan, mutta sehän meinasi lörpähtää koko kaula-aukko. Pujottelin sitten lopuksi frillan sisään kumpparin ja sain sen toimivaksi. :) Hiansuihin suunnittelin kumpparit, mutta ei näyttänytkään hyvältä, joten poistin ne.  Varmaan liian kapoiset hiat sellaisiin kuminauhoihin. Hiojen istuivuudessakin olisi toivomisen varaa. Mutta onneksi trikoo on aika armahtava!. Kylläpä olisi mukavaa, kun osaisi tehdä oikeasti kaavoja mittojen mukaan!!!








Kangas: trikoo; Palttina
Kaava: muokattu monesta SK lehden mekosta

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ompeluloma on päättynyt!!!

Olipa ihana viikko ilman ompeluksia. Oli ihan oikea loma! Päänsärkyyn ei ompelemattomuuteni tosin vaikuttanut, poskiontelotulehdukseni ei johtunut ompelemisesta.

 En ihan kokonaan toki ompelua unohtanut. Sain siivottua ompelutilani ja laitettua kangashyllyni taas ojennukseen. Monia ihania kankaita sieltä löytyikin ja ideoita olisi paljon, mutta jotenkin tuntuu, ettei jaksa tai ei vaan saa alettua tekamään mitään. Ihan pakko olis ottaa päikkärit päivittäin...nehän sitten pitää ottaa, jos saan pikkurinsessankin vielä viereeni. Tosin neiti ei enää ole aikoihin nukkunut päikkäreitä.

Lauantaina kuitenkin sain leikelluksi niin ihanasta kankaasta liivimekon pikku neitoselle. Ja kun tänään taas kerhot alkoivat, niin sinä aikana kun poikanen kerhoili, ompelin neitin kanssa liivarin. Voiko tosiaan viikossa saada ompeluaivot niin lomalle, että piti heti ratkojaa käyttää, vaikka näin perusliivarin teinkin. Vuoritin mekon yläosan ja sain sen vuoren kiinnitettyä yllättäin niin, ettei mekkoa/ vuorta saanutkaan käännettyä oikeinpäin. Mahdollisimman vähillä purkamisilla koitin selvitä ja tein olkaimet kuten kauppakassin kahvit ja ihan ok nuo näyttävät olevan. Ja olipa kuitenkin mukava ommella!!!!




Kangas: vanha puuvillainen verhokappa kirpparilta
Kaava: Ob 3/2011, koko leveys 80cm, pituus 92cm

*     *     *

Ennen ompeluloman alkamista ompelin pari trikoopaitaa pikku neitoselle. Aikoi kuulema pitää vain toista niistä, etanapaitaa, koska siinä on "rusettiväriä", pinkkiä! Jospa keltainenkin vielä kelpaisi.

Kangas: trikoo; Sampsukka
Kaava: joku Ob lehden kaava


*     *     *

Olen saanut taas tunnustuksen. Kiitokset siitä Marille ! Tunnustus on kiertänyt monissa blogeissa, joten taidan laittaa tällä erää sen yleiseen jakoon kaikkiin blogeihin, joissa on alle 200 lukijaa.


torstai 1. maaliskuuta 2012

Traktoreita ja lakkeja!

Samoja traktorihaalareita ja lakkeja, millaisia olen aiemminkin jo tehnyt.  Traktori pepun päälle applikoituna! Isommassa lakissa fleecevuori ja pienemmässä trikoota. 




Kangas: velour; Kangastukku
Kaava:oma



*     *     *


Toivottelen kaikille hyvää lomaa, meillä se on ensi viikolla ja miekin pidän ompeluloman. Lupaan siis olla pois ompelukoneelta ja täältä. Mieskin patistaa pitämään taukoa, kun jatkuva päänsärky vaivaa ja testaan nyt, auttaako ompelemattomuus, kun ompeluhan ei ainakaan ole niskoja, hartioita rentouttavaa puuhaa! :)