perjantai 14. tammikuuta 2011

Örkkejä ja pöllöpaita!

Lasten kanssa on lysti ommella tai ainakin leikata ommeltavia! :) Itse leikkelin paitaa ja lapset tietenkin halusivat myös ommella. Niinpä kaiveltiin tilkkulaatikkoa. Leikkasin kankaasta neiti 5-veelle kaksi nyrkin kokoista pyörylää ja herra 3-veelle pitkulan 10cm  x 20cm kangaspalan. Ihmeellinen on lasten mielikuvitus...Aivan ihania!!!!!

Neiti ompeli ja leikkasi itse  kaikki muut kappaleet "Örkki-Pörkkiin", äiti laittoi vain langan neulansilmään ja teki solmun. Täytteeksi laitettiin kangassilppuja ja tilkkuja.


Ja mitä sitten syntyi pikkumiehen käsillä... "Pötkylä-lohikäärme"!
Äiti jouti hieman enemmän avustamaan tässä, kun edellisessä. Leikkasin silmät, kielen ja siivet sekä tietenkin laitoin neulan ja langan ompeluvalmiuteen ja pikkumies ompeli. Aivan ihania!!!!!


Lasten ommellessa leikkelin pöllöpaitaa. Kaavat ovat suurennetut Ottobren Papana- paidasta 4/2010. Kankaat ovat Hanhelista.


3 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Ihania nuo lasten tekemät örkit! :)
Millaisia nuo Hanhelin trikoot on laadultaan? Ootko tehny niistä aikaisemmin? Kiinnostais nuo, kun näyttää löytyvän aika hyvin myös yksivärisiä. Ikasyriltä olen trikoita tilannu ja en ole oikeen sen interlocin laadusta tykänny, jerseyt on ollu todella hyvä laatuisia.

Katja kirjoitti...

Hyvälaatuisilta ainakin vaikuttaa. Samaa mieltä oon niistä interloceista.

Katja kirjoitti...

Mie pesen ja käytän kuivausrummussa yleensä kankaat ennen ompelua ja tuon kesti noi trikoot hyvin, toisin kuin ne interlocit.Ne nyppääntyivät ja niitä oottaakin hyllyssä, millon viittis niistä ommella.