torstai 18. huhtikuuta 2013

Elämäni ensimmäinen tilkkupeitto...

Mahtava idea...tuhoan  poistoon menneet farkut esikoisen päiväpeittoon!
 
Muuten ihan hyvä ajatus, mutta näin jälkeenpäin ajatellen olisi tietenkin ollut ihan suotavaa aloittaa tilkkutyöt hieman pienemmästä peitosta. :) Ja hieman olis voinut perehtyä tilkkutyötekniikkaankin. :)
 
Useammat farkut tuhosin, omia ja tuttavienkin. Kiitos vain lahjoituksista! :) Yhteensä 216 palaa, 12cm x12cm.  Taustakankaaksi ompelin vanhan, ruman tikkipäiväpeiton...pois kaapista tilaa viemästä.
 
Hirmusen mukavaa!
Mutta hirmusen tarkasti täytyis leikellä palat, jotta työ sujuisi jouhevasti. Ensimmäinen asia, mihin kiinnitän seuraavassa peitossa huomiota. ;)
 
Aikamoinen työ saada kiinnitetyksi taustakangas. Ompelin koneella ruudutuksen läpi peiton, tosin yksi ruutu on 4 palaa. Sormet hellänä ja verillä, kun täytyi niin paljon laittaa neuloja työhön, että sai ommelluksi kunnolla. Ja ne neulat repi raapi! :)
Reunat kanttasin lakanakankaalla.
 
Oli sellainen kokemus, että hattua nostan kaikille tilkuttelijoille!:)
 
 
 
 

15 kommenttia:

Ultsu kirjoitti...

Onpa hauska idea tehdä farkuista tilkkupeitto! Hieno tuli!

Tanja K kirjoitti...

Iso työ, mutta tosi hyvän näköinen tuli! Mä haaveilen kanssa farkkupäiväpeitosta. Muutamat farkut jo odottaa, vaan eipä taida ihan muutama riittää.

Lezzie kirjoitti...

Tuota materiaalia on saatavilla kyllä kirppareilla jos ei omissa varastoissa. Täytyypä laittaa harkintaan. Aivan superihana!

katjainkeri kirjoitti...

Varmasti oli kova työ, mutta aivan mahtava lopputulos!

Mari kirjoitti...

Upea lopputulos. Itse voin vain haaveilla noin pitkästä ja kärsivällisyyttä vaativasta työstä, ei onnistu näillä hermoilla.

Saara kirjoitti...

Hienolta näyttää! :) Mulla tulee tästä mieleen Maikun ompelukset. ;) Ostettiinkin vasta yhteistuumin sellaiset leikkurit joilla helpompi leikellä tilkkuja.

Mieli kirjoitti...

Upea!
Meilläkin on farkkutilkkupeitot suunnitelmissa, ollut jo jonkin aikaa! Mutta se työläys hieman hillitsee aloitusintoa! ;)

unisukka kirjoitti...

Aloitit sitte helpoimmasta materiaalista :D Tosi upea lopputulos! Tosiaan, helpoimmalla pääsee, kun alunperinkin leikkaa tarkkaan ne palaset.

kewa kirjoitti...

Upea! Mutta varmasti aikas painava ommeltava? Kaunis kyllä todellakin on!!!

Nina kirjoitti...

Kannatti taistella loppuun. Upeanpeiton olet saanut aikaiseksi!

Maalaistyttö kirjoitti...

Onpa todella hieno! Vau, heti alkoi tehdä mieli itsekin kokeilla! Aika monet poistofarkut itselläkin kaapissa tilaa viemässä... Hmm...

Katja kirjoitti...

Kiitosta! Kyllä tosiaankin oli aika työläs, mutta niin mukaansatempaava, että ei siinä lopulta sitten kovin kauaa mennyt. Ja tietenkin, jos vois tehdä yhteen menoon, niin valmistus nopeaankin, mutta ehkä näin pätkittäin ommellessa intoki säilyy paremmin. Saara:Miekin ostin sellaiset leikkurit ja alkuun niillä leikkelinkin, mutta jotenkin tuntu, että oli helpompaa leikellä saksilla, kun kuitenkin piti aukasta housut saksilla.
Kewa: Oli kyllä aika painava. Olis varmaan auttanut, jos olisi viitsinyt harsia takakankaan, tikkikankaan farkkupaloihin kiinni, niin koneompelukin olisi ollu helpompaa. Mutta en viitti harsia juurikaan koskaan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAU miten kaunis ja tyylikkään värinen

glenni kirjoitti...

onnea ensimmäisestä ja tulipas siitä UPEA!

suppis kirjoitti...

Vau! En yleensä tykkää farkkutilkkupeitoista, mutta tää on tosi hieno!! :) Sulla on kiva blogi, tuun uudestaankin! Klikkaanpa heti itseni lukijaksi :) Saa tulla myös kurkkaamaan omaa blogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)