tiistai 4. lokakuuta 2011

Asu koululaiselle; farkut ja paita!

Neiti sai uudet lasit joku aika sitten ja niiden innoittamana halusin tehdä hänelle laseihin sopivan paidan. :) Halusin jotain oikein tyttömäistä... suunnitelmissa olikin sellainen  paita, jossa olisi ollut sellaiset "puhvihiat" ,ei isot, mutta mukavan tyttömäiset. Mutta neitipä sanoi ennen ompelua, ettei tykkää sellaisista. Niinpä tavan mallinen paita, johon aplikoin "helmet". Idean oon kyllä varastanut jostain, mutta en millään saa päähäni, mistä...ilmottautukoon, hän, jolle tuo kolahtaa!:)

Jossain blogeissa olen törmännyt farkkuihin ja kaavoihin, jotka ovat oikein hoikille. Muistaakseni OB 1/2011 lehdestä kaava. Oli ihan pakko kokeilla omalle sirppanallekin ja olivatkin oikein sopivat. Ainoa, mitä miun olisi pitänyt muuttaa, olisi ollut vyötärökaitale. Takaa jäi paljon tyhjää, eli olisi pitänyt olla takaa jotenkin enempi muotoillut. Ehkä seuraavalla kerralla! Neiti halusi myös, että vyötärökaitale olisi mallia korkeampi. Saamansa piti. Nappien sijaan laitoin kaksi kam- neppiä ja tuntuu toimivan hyvin.

Kaava: oma
Kangas: trikoo 
Kaava: farkut Ob 1/2011
Kangas: ohut joustava farkku, Pala ja kangas Palttinasta

13 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Upeita ompeluita!

Mia kirjoitti...

Ihana paita! Idea taitaa olla RocKing'sKidin, ku muistan iteki ihastelleeni ideaa! :) Ja upeet farkut! :)

Red Dragon kirjoitti...

Upeat!

Anne kirjoitti...

IHGUT!

hmmm kirjoitti...

Paita on tosi kiva, mutta farkkuja ihailen enemmän kun ovat kuitenkin (ainakin minusta) huomattavasti haastavammat toteuttaa.

Saara kirjoitti...

Hienot!! RocKing'sKidin blogissa olen tätä paita ideaa nähnyt. Minäkin olen ideaa ihastellut. :)

*marjuska* kirjoitti...

Hauska kaulunauhapaita! Saattaisinpa kokeilla minäkin tuota oman koulukkaani paitaan. Ja upeet on farkut!

Riikka kirjoitti...

Iihanat tikkaukset farkuissa, sopis hyvin jonkun retrotyylin paidan kanssa!

TanttaRalla kirjoitti...

Upea asu!!

Tiia kirjoitti...

ompa päheet farkut, oliko vaikea tehdä ?

Tiina kirjoitti...

hienot! Joo ja rokkaavan skidin elisa ompelee tosiaan noita ihania korupaitoja ü

Katja kirjoitti...

Kiitos! Ei farkut niin vaikeet ollut ommella, mitä mieki luulin. Mulla ongelmana oli vain, että kone meinas syltätä tuon koristetikkauslangan koko ajan . Luulen, että syy tähän oli ohuempi alalanka, kun säästin tuota tikkauslankaa(kun oli niin vähän)ja lalanana oli tavan ompelulanka. Tai paksumpi neula olis varmaan myös auttanut asiaa!
Piti käydä tarkistamassa tuo koruidea ja sieltä Rocking`sKidin blogistahan olin idean napannut. Onneksi mielikuva korupaidasta ei ollut selvä mulla, niin tuli omanlainen korupaita. Mutta kiitokset ideasta sinne minne kuuluu!

Hanna kirjoitti...

Hienoja!!