torstai 26. tammikuuta 2012

Omaan käyttööni...froteepaita ja jeggingsit!

Vaatekaappini paitahyllyt ovat aika tylsän mustia ja kun leikkelin esikoiselle lilasta joustofroteesta paitaa, huomasin,että kangasta on ihan hurjasti, niin leikkelin samalla sitten ittellenikin paidan. Olisin halunnut paitaan oikein runsaan ja pitkälle laskeutuvan tuollaisen rynttykauluksen, mutta siihen kangas ei enään riittänyt. Kaulus muokkautukin sitten tekovaiheessa ja kokeilemalla.

Housutilanteenikin on melko huono, jostain syystä kaikki alkaa kiristämään lantiolta... :) En millään ole viittinyht lähtä isoon kaupunkiin housuostoksille, joten ensiapuun surautin ohuesta joustavasta farkusta Ob lehden 4/2011,  170cm jeggingsien kaavalla ittelleni housut. Tosin melkoiset muutokset ne kaavat kokivat. Siis reilusti levensin niitä lantiolta ja lahkeisiin lisäsin ainakin 10cm pituutta, jotta sain tarpeeksi rynttyä lahkeensuihin. Ja madalsin vyötäröä edestä. Ja taskut ja muut koristukset jätin pois.  Ja kun niin tykkään niistä vyötäröresoreista, niin näihinkin laitoin resorin vyötärölle. :) Oikeestihan näistä tuli mammajeggingsit. :)
Paita:
Kangas: Joustofrotee ; Eurokangas
Kaava: oma sama hyväksi koettu kaava
Housut:
Kangas: Joustofarkku; Pala ja kangas Palttina
Kaava: muokattu jeggingseistä OB 4/2011


10 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Ihanat! ja voiko onnittella (osasinko lukea rivien välistä oikein, hehh;))!!!

Tiia kirjoitti...

onnea ;)
tuo paita on tosi mukavan mallinen, onko ihan oma kaava vai jostain lehdestä ?

rusina kirjoitti...

Kivoja ompeluksia! Mukavaa aina lukea aikuisten vaatteiden ompeluista, kun niiden suhteen kaavat, mallit ja ideat itsellä vielä paljon enemmän hakusessa kuin lastenvaatteissa.

Katja kirjoitti...

Kiitos! Juuri oikein Kewa luit rivien välistä...kohta rv 16! :)
Tiia;Kiitos! :) Mie en kyllä tiä, mistä alunalkujaan tuo kaava on lähtöisin, kun tuolla samalla kaavalla olen tehnyt viimisimpien vuosien aikana lähes kaikki paidat ittelleni ja muokkiaillut sitten tilnateen mukaan, joka kaventanut/ leventänyt/pidentänyt. Kaulus tuossa on kaulaaukon kokoinen/pituinen suorakaide, jonka laitoin kaksinkerroin ja kauluksen takasauma ei ole kohdistettu suoraan vaan ainakin 10cm jäi takasumojen väliin, jolloin kaulusta sai myttyrälle, kierteelle. Hyvin epäselvästi...

Maisku kirjoitti...

Onnittelut :)

Mie tykkään tästä setistä kyllä tosi paljon. Tuo paita (ja varsinkin sen kaulus) on ihana! :)

*marjuska* kirjoitti...

Tosi kivat vaatteet. Paita näyttää niin hyvältä että pitäisi melkein itsekin yrittää samantapaista. Kulus on upea! Ja nuo housut... Olen jotankin vierastanut noita jegginssejä mutta noihan on tosi hyvän näköiset! Ainakin sun päällä. :-D
Onnea täältäkin odotukseen!

Caorann kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen setti! Paita ja sen kaulus on hieno, pitää yrittää sellaista itsekin. :)

Kerttu kirjoitti...

Onnea :)
Vasta hiljattain löysin blogiisi ihania ompeluksia täynnä!
Niinkuin nämäkin nyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Vahingossa löysin blogiisi ja liitympä heti lukijaksi! Upeita töitä sinulla.

Katja kirjoitti...

Kiitos kaikille! Ja tervetuloa teille, jotka olette uutena tänne eksyneet!