perjantai 16. maaliskuuta 2012

Mekkonen vai yöpaitako?

En ole ikinä tuntenut kovin suurta vetoa vaaleanpunaiseen, vaaleaan roosaan omissa vaatteissani, mutta nyt halusin jonkun tämän värisen mekkosen, jota vois pitää itsekseen tai vaikka housujenkin kanssa.  Näin kerran kovin kauniin odottavan äidin, jolla oli joku vaalean roosa, romanttinen mekko ja se näytti niin hyvältä. Tästä sain kipinän, että mullekin.

Mulla oli selvä mielikuva, millaisen itselleni haluaisin, mutta tulos ei ole kyllä ihan vastaava.Näyttääköhän tämä enempi yöpaidalta? :) Väri on mulle niin outo, kaunis väri tosin. Ja eikä mulla kovin mitään rimpsutuksiakaan ole nykyisin ollut.

Tämän viikon ompelukset eivät ole mennnyt ihan mutkattomasti.Ensin tein tästäkin aivan liian väljän ja kun kaventelin, niin kaventelin sitten ehkä hiukka liikaa yläosasta, mutta onneksi trikoo venyy. :) Ajatuksena oli kuitenkin, että maha mahtuu kesälläkin vielä mekon alle, joten helmassa on kuitenkin väljyyttä. Kaula-aukkoon halusin frillan, mutta sehän meinasi lörpähtää koko kaula-aukko. Pujottelin sitten lopuksi frillan sisään kumpparin ja sain sen toimivaksi. :) Hiansuihin suunnittelin kumpparit, mutta ei näyttänytkään hyvältä, joten poistin ne.  Varmaan liian kapoiset hiat sellaisiin kuminauhoihin. Hiojen istuivuudessakin olisi toivomisen varaa. Mutta onneksi trikoo on aika armahtava!. Kylläpä olisi mukavaa, kun osaisi tehdä oikeasti kaavoja mittojen mukaan!!!
Kangas: trikoo; Palttina
Kaava: muokattu monesta SK lehden mekosta

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa todella kaunis mekko!

Carovarium kirjoitti...

hyvältä se näyttää ainakin :)

Carovarium kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani :)

Mun Tekemä kirjoitti...

Musta se istuu hienosti päälläsi. Söpö mekko :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja sopii hyvin mustan pariksi <3

joska kirjoitti...

Nätti mekko. Miten tuo kaula-aukon rypytys oikein on tehty? Näyttää tosi hyvältä.

Katja kirjoitti...

Tein tuon kaula-aukon näin: Kaksinkertaiseen suikaleeseen ompelin rypytyslangat hulpioreunaan ja rypytin kaula-aukon pituiseksi ja ompelin kiinni ja päälitikkasin. Mutta kun rypytystä oli sen verta paljon, meinasi tuo frilla lörpähtää saumoineen näkyviin, niin pujotin kumilangan frillan sisään ja kiristin vain sen verran, että frilla asettui kaula-aukon reunaan sievästi, eikä kuitenkaan yhtään kiristä sitä.

joska kirjoitti...

Kiitos. Täytyy joskus testata. :)