tiistai 16. lokakuuta 2012

Kietaisunuttu!

...alias Murheenkryyni 2!

Nyt on joko taidot hukassa tai mallit outoja...tämäkin ob 5/2012 lehden malli ei istu miulle.
Ystäväni oli ommellut jo ennen minua tällaisen ja sain sovittaa sitä ennen tekemistä. Hänen nuttunsa oli tehty aika paksusta, joustamattomasta villakankaasta. Oli oikein kaunis päällä, mutta siinä ei pystynyt käsiä liikuttamaan. Selkä osa on mallissa jotenkin kapea. Normaalisti koko 36 sopii hartioista hyvin, mutta tämä kiristi. Hiat olivat todella kapeat, ja jopa mun ohuita käsivarsia puristi.

Ajattelin, että kun teen omani joustavasta neuloksesta, niin kyllä varmaanki sopii. Tein varalta koon 38, mutta sama ongelma; kainaloista kiristi ja tuntui ahtaalta. Leikkelin hiat irti ja isonsin hiansuuaukkoja ja laitoin lisäsuikaleet hioihin, kainalon alle, jotta hiha leveni yläosasta. Nyt ei kiristä päällä ollessa, mutta, mutta...

Hirveän lyhyt tää nuttu. Lehden kuvassa nuttu yltää reilusti rintojen alle, mutta mulla ei. Eikä todellakaan ole syynä isot rinnat! :) Laitoin leikatessa jo lisäsaumanvaroja ja alakäännös on paljon kapeampi kuin ohjeessa ja silti jää lyhyeksi. Ei tainnut sittenkään olla tarpeeksi venyvää tää miun kangas! Tai laitanko liian tiukasti liehhukkeet selän taakse?

Jotain positiivistakin tässä on...kerrankin malli, jossa on tarpeeksi pitkät hiat! Ja kun lisäsin liehukkeisiin, jotka heitetään olan yli, lisää pituutta, niin todennäköisesti pysyy paremmin lepareet takana.

Onko kukaan tehnyt tätä? Onnistuiko teillä minnuu paremmin?

Kangas: joku neulos kirpparilta
Kaava: kietaisunuttu Ob 5/2012

3 kommenttia:

Sandra kirjoitti...

Mä olen yhden koeversion tehnyt trikoosta ja samat huomiot tein kuin sinäkin. Tosi kapea on selästä ja hihat todella kapeat ja pitkät. Ite leikkasin suosista pidemmät liehukkeet, sen verran ymmärsin kaavaa mallailla päälle ennnen leikkaamista. Jos kaavan mukaan olisi tehnyt niin liian lyhyet olisi ollut. Lehden kuvan perusteella olisin odottanut ihan erilaista lopputulosta. Kiva malli muuten, pieniä parannuksia vaan tarvii tehdä ennen kuin on päälläkin hyvä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Hyvin olet onnistunut. Trikoo ja neulos ovat tosi vaikeita materiaaleja.

Katja kirjoitti...

Kiitos! Onpa hyvä, että jollakin muullakin on samaisia ongelmia...ei sillä, että toisten epäonnistumisesta nauttisin, mutta tiedän ainakin, että kaavassa oli jotain hämärää. :) Täytynee koittaa uusi versio jossain välissä tekasta.