tiistai 23. lokakuuta 2012

Takki + verho!

Mitä tulee, kun vanha takki ja vanhat verhot yhdistetään?
Tietenkin verhotakki!


Käydessäni läpi talvivaatetusta, löysin vanhan, jo ainakin yhden talven kaapissa lojuneen oman pitkän toppatakin. Tästä päätin sitten ottaa toppauksen uuteen takkiini. Päälikankaaksi olen jo pitkään suunnitellut tätä verhoa, jonka joskus kirpparilta matkaani otin.

Purin vanhasta takista vuorikankaan pois ja käänsin päälikankaan ja toppauksen uuteen takkiin vuoreksi. Puretun takin osilla leikkelin päälikankaan. Takki lyheni jonkin verran ja kavensinkin sitä. Vieläkin tuntuu jotenkin leveältä, mutta en viitsi laittaa mitään muotolaskoksiakaan, koska kuviot katkeisivat ja takista tuli si vielä levottomampi. 


Taskunsuut tein helpolla tavalla, kaarevat suuaukot ja taskupussi päälikankaan ja vuorikankaan välissä. Ja mikä ihme lirpake taskun vieressä? Tykkään niin käyttää heijastimia, mutta minnuu niin inhottaa ne hakaneulasysteemit, jotka repivät reikiä kankaaseen, joten laitin lenksut heijastimia varten.


Hiansuissa ja helmassa, vuorikankaan puolella on kuminauhat. Nämä aavistuksen verran kiristää pussille hiansuita ja helmaa. Vetoketju olisi saanut olla viisi senttiä pidempi, mutta paikallisesta kangaskaupasta en tähän hätään sellaista löytänyt.


En oikein tiedä, tykkäänkö tästä takista vai en. Värit on kivat, mutta vähän sama tuli mieleen itellekin,mitä meän ekaluokkalainen kommentoi; " Tuota ei voi pitää talvella, eihän tuo ole talven värinen. "  Niinpä...jospa syksy jatkuisi pitkään ja olisi kylmää! :) Ja jotenkin

 
Kangas; vuori:vanhasta takista
päälikangas: vanha verho
Kaava; vanhasta takista

11 kommenttia:

Lara kirjoitti...

Ihana <3

Iita kirjoitti...

Vautsi! tosi magee takki! Ihan loistava idea käyttää vanha takki vuorina, eipä olisi tullut mieleenikään. Ja nuo heijastinlenksut! Taidat olla nero :D

Mieli kirjoitti...

Ihana! Kyllä minä tuota talvellakin voisin käyttää :)

Katja kirjoitti...

Aivan ihana :)

Tanja K kirjoitti...

Minä kanssa käyttäisin huoletta talvellakin, jos vaan tarkenee. Tosi mainio idea käyttää vanha takki nuin hyödyksi!

Leisa kirjoitti...

tosi kaunis takki

kewa kirjoitti...

Aivan huikea takki!!! Olet kyllä kätevä! Tykkään väreistä.

Katja kirjoitti...

Kiitos!:) Tulin niin hyvälle tuulelle, että ihan nero olen! :) Valitettavasti ei ihan sitä, vaan jotenkin vaan en muka raski heittää oikeen mitään pois, kun näen useissa uuden elämän. :) Varastossa onkin mitä epämääräisimpiä vaatteita jemmattuna, että joku päivä niistä jotain teen. Ja se on niin mukavaa, kun saa jotain "uutta" ilman isoja kustannuksia.

AnniP kirjoitti...

Kaunis takki!

Hannaliini kirjoitti...

Aivan ihana takki!

Anna kirjoitti...

Tosi kaunis! Kyllä tuo musta on talveen sopivan värinen. Lämmittää sopivasti väreillään talven kylmää sinisen sävyistä maailmaa.