keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

"Onko tuo sinun vanha?"

...kysyi ystäväni,kun näki virkkaamani liivihameen pikkuneitini päällä. Liivari ei siis ole minun vanha, mutta vaikutteita liivariin on toki niiltä ajoilta, kun olin pikkanen. Löysin 3/1978 Suuri Käsityö Kerho-lehdestä virkatun liivarin ja oli niin söpönen, että oli pakko kokeilla itekin. Ohje ei ole suoraan lehdestä, mutta helpotti kummasti, kun tiesin, mistä aloittaa ja kuinka leventää helmaa. Lankana oli Gjestal Tinde (villa ja tencel), jota kului noin 140g.

Jos jotakuta kiinnostaa liivarin ohje... 
Aloitin virkkaamisen vyötäröltä, tein ketjusilmukoita vyötärön mitan verran. Seuraava kierros oli pylväitä, jonka jälkeen joka toisella kierroksella levensin joka kahdeksas silmukka eli tein kaksi pylvästä samaan silmukkaan. Tein sellaisen alottelijan virheen ja aina levensin kierroksen alussa, ja siksi hame ei tästä kohdasta kellotu ihan samanlailla, kun muuten, mutta ei haittaa käyttöä. 

Kun helma oli oikean mittainen,jatkoin vyötärältä kohti kainaloita. Tein seitsemän kierrosta pylväitä, jonka jälkeen tein takakappaleen (selän leveys), korkeus kolme pylväsriviä. Lopuksi virkkasin olkaimet tarvittavan mittaisiksi, leveyttä niissä kolmen pylväsrivin verran. Ja pisteeksi iin päälle-isot napit! Helppoa ja nopeaa, jopa sellaiselle, joka ei ole aiemmin virkannut kuin yhden huivin ja lapsena varmaan piiitkästi ketjusilmukoita! :)

6 kommenttia:

Mökö kirjoitti...

Aivan hurmaava mekkonen!! :)

Saara kirjoitti...

Ihana mekko! Kiitos ohjeesta. Taitaa meidän kummi-tyttö saada kohta mekon. :)

Pintse kirjoitti...

Todella suloinen! :)

kewa kirjoitti...

Aivan ihana ja todella retro tyylinen! Tosi siisti työnjälki myös, voi kun uskaltais kokeilla!!!

Katja kirjoitti...

Saara,ole hyvä vain. Toivottavasti ohjeesta sai jotain selkoa, kun yleensä tää mun koneella olo on aika pikainen ja sekin saattaa keskeyty välillä...eli sepostuksista huomaan jälkikäteen aina kirjotusvirheitä ainakin.;)
Kewa, kannattaa ehdottomasti kokeilla!Mie oon ollu siinä luulossa, ettei munsta ole neulomaan tai virkkaamaan, mutta virkkaaminen ainakin on tosi kivaa!

Erja kirjoitti...

Voi, kuinka ihana!