maanantai 21. maaliskuuta 2011

Takki taas!

Keskimmäinen neiti sai mummolan kahdesta tyynyliinasta takin. Vuori on ihan uutta fleeceä,samoin vetoketjukin on uus. Vinonauhan tein vinonauhankääntäjällä. Kaava takkiin on muokattu Ottobre 1/2005 takista, koko on noin 104cm. Olisi voinut olla vielä kapeampi tuo takki, kun neito siihen sisälle on melkoinen sirppana.

Alunperin ei ollut tarkoitus tehdä taskuja, mutta kun olin leikellyt tyynyliinat, huomasin pienen reiän kankaassa, joten korjasin virheen taskulla. Tarkoitus oli tehdä läpälliset taskut, mutta kangasta ei enää riittänytkään niihin., oli vain pienen pieniä tilkkuja jäljellä Sitten ajattelin laittaa vetoketjut, mutta paikallisesta kangaskaupasta ei löytynyt oranssia sopivaa vetskaria taskuihin, joten sitten tuli vain aukkotaskut. Taskun takakankaaksi sentään riitti vielä samaa kangasta, kuin vinonauhoihin.

Ongelmia tuotti myös vetoketju. En koskaan ole laittanut tuollai vinonauhasaumaan vetskaria. Vetskarin alaosa, lukkokohta ja sen ympäriltä, vierestä oli muovia, ja eihän sellainen taivu hyvin...ei kun purkuun. Revin muoviosaa pois ja uus yritys. Ei vieläkään tyydytä täysin, ehkä seuraavalla kerralla onnistuu paremmin.

Vinonauhaa ommellessa huomasin kesken ompelun, että hupun reunassa on repeämä...sakset käteen ja leikkasin hupusta sentin pois...taas ompelu jatkui ja lopputuloksesta kuitenkin tykkään. :)

12 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Onpas ihanan raikas takki! Kivan näköinen tuosta taskusta tuli. Voi kun ittekki osais noin soveltaa, mutta kun loppuu ompelutaidot jos tulee jotain mutkia matkaan...

Sani kirjoitti...

Oi, tykkään tästä niiiiin paljon :)

kewa kirjoitti...

Vau miten hieno takki! Todella siisti omeplujälki, hyvin kohdistettu kangas ja kivat taskut. Vetoketjy niin siististi myös laitettu. Oikein kade olen!!!!

Suvi kirjoitti...

Löysin blogisi: ihanaa katseltavaa:)

Mikä on vinonauhakääntäjä? onko se erikoispaininjalka vai mikä..? Voisikohan tuollaista tehdä pojalle, kun löytys sopiva kangas?

rusina kirjoitti...

Aivan älyttömän hieno takki! Minä myös kewan tavoin ihastelin ompelujälkeä ja kohdistusta. Kyllä on kannattanut purkaa ja nähdä vaivaa, tämä on tosi huippu!

Minni kirjoitti...

Kaunis takki ja edellisen postauksen sydäntakki myös on aivan ihana! Ihanat kankaat ja niiin siistiä jälkeä. :)

aajuska kirjoitti...

Aivan ihana takki!!

Katja kirjoitti...

Kiitos! Tätä kangasta oonkin kauan pyöritellyt, että mitä raaskis tehdä, kun se on munstakin aivan ihanaa!
Suvi:Se vinonauhankääntäjä on sellainen oiva, pieni apuväline, jolla saa tehtyä vinonauhaa. Tuolla kääntäjällä, mitä käytin saa 25mm leveää nauhaa. Eli kääntäjään laitetaan sisälle valmiiksi leikattu kaitale( tässä tapauksessa 50mm leveä). Kaitale siis vedetään kääntäjän läpi, joka taittelee kaitleen ja sitten samalla silitetään ja vinonauha on valmis! Tosi sekava selostus! :) ja miksikäs ei pojallekin vois tuon mallista takkia ommella.

Suvi kirjoitti...

löysin kirpparilta ihanaa kangasta. aloin kokeilla takin tekoa. saa nähdä mitä tulee. kiitti inspiraatiosta:))) ehkä hommaan tuollasen kääntäjän. oon aika aloittelija ja vasta hommaan tarvikkeita. esim, nyt ostin kaksoisneulan:))

Unikuu kirjoitti...

oi siis niin ihana takki<3 voikun mäkin saisin aikaiseksi jotain tuollaista. ihana niin ihana.

marika. kirjoitti...

tämä takki on niiiiin ihana! niinkö kyllä moni muuki vaate mitä oot tehny :)

Sari kirjoitti...

Tämä on huippu, harmi kun ei ole myynnissä! Niin raikkaan ihana, vau =)