keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Turkoosien tuhoamista!

Trikoiden tuhoaminen - osa 4!

Varmaan jo ainakin vuoden käsittelyä odottanut sammakkotrikoo pääsi käsittelyyn. Tämä ei ole ollutkaan kovin mieluinen kangas, kun näin pitkään venynyt hyllyssä. Ja kun tätäkin olen raaskinut ostaa vain sen puoli metriä, niin eihän siitä enää 134cm paitaa tullut. Joten tehtiin tilkutellen 134cm tunika! Ja loppukankaasta 110cm hiaton paita poikaselle.



Kangas: trikoo; Sampsukka
Kaava:
 tunika; oma,
paita;  Ob 5/2005

*    *    *

Pala pöllötrikoota ja kahta eri  turkooseja yhdistellen sain valmistettua 110cm paidan. Resorin olisin halunnut myös turkoosin, mutta miulla oli niin väärän väristä turkoosia, että päädyin limeen ja se taitaakin mukavasti kirkastaa tuota paitaa.



Kangas: trikoo; Sampsukka
Kaava: joku vanha, hyväksi todettu paidan kaava

*    *    *

Materiaali vaihtui, väri säilyi...hyllyssä on pyörinyt pala turkoosia kukkafroteeta, joka riitti pikkikikkiriikkisiin puolipotkareihin. Kamalaa, kun ei raaski muka tällaisia pikkutilkkujakaan heittää pois, vaan niistä pitäis saada tehdä jotakin järkevää.  :)



Kangas: joustofrotee; Sampsukka
Kaava: vanhoista, vastasyntyneen kokoisista puolipotkareista piirrelty

*    *    *

Lisää turkoosia...tummaa turkoosi tai melkeen jo sinistä!

Eräs mummotuttani pyysi minua tekemään hänen vanhaan Munsalan pukuunsa uuden liiviosan. Liiviosaa piti suurentaa aika runsaasti ja jännitin, kuinka saan kaavan piirrettyä, kun sellaista mittojen mukaan kaavantekotaitoa en omaa. Piirsin kaavan vanhan liivin mukaan ja tein koeversion lakanasta. Sitä soviteltiin ja sen mukaan tein uuden liiviosan. Vielä ei ole käyttäjälle sovitettu, mutta toivottavasti sopii.
En varmaankaan oikeaoppisesti ommellut tuota, mutta tuttavani sanoi, ettei haittaa ja luotti vahvasti siihen, että kyllä mie osaan. Pakkohan se oli koittaa. :)











3 kommenttia:

Krista kirjoitti...

nuo pikkuiset potkarit on kyllä niin suloiset että

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja! Tuo tunika erityisesti.

Sani kirjoitti...

ihania turkooseja tuotoksia :)