keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pikaisia pipoja ja "pikku jekku"

Olen jo jonkun aikaa ettinyt meän "isoille" tytöille uusia pipoja, mutta kotikaupungimme kaupoista niitä ei ole löytynyt...kauppojakaan, joissa olis pipoja myytävänä ei ole kuin kaksi. :) No, mutta onhan mulla jonkunmoinen kangasvarasto.

Piirtelin erimallisia pipoja ja tytöt valitsivat niistä  ja kankaista mieluisat. Kaavoja ei ollut, joten mittasin pään ja tein sen mukaan kaavan. Aluksi ompelin mallipipon lakanasta, jotta saatoin tarkistaa, kuinka pipo istuu päähän. Ajattelin, että käynpäs pikaisesti ompelemassa kaksi saumaa, mitä pipoon tulee, niin voin sitten mallata ja muokata pipoa. Nuorin lapsista oli päikkäreillä ja keskimmäiset (3- ja 5-vuotiaat) leikkivät rauhassa nukeilla. Aikaa tähän ompeluun ei mennyt kuin pari minuuttia  ja kun tulin takaisin tupaan oli 3-vuotias nuori mies oli tehnyt äidille yllätyksen. Lattialla oli RUNSAASTI pieniä vesilätäköitä. Nuori mies oli juottanut Baby Born- nuken vessan hanan alla ja pissauttanut sitten pitkin tuvan lattiaa. Ja tämä oli ävain "pikku jekku"...ja sanottiin naama naurussa.:) Tulipahan lattiat pestyä!

Viisivuotiaan pipo on joku vuosi sitten hyllyyn jäänyt karvakangas, vuorena on trikoo.Pipo istuu päähän tosi hyvin. Lakit olivat helppoja ja nopeita tehdä.Ekaluokkalaisen pipo on velouria, vuorena fleece.Vuorikankaaksi olisi kyllä sopinut paremmin musta, kuin tuo lila, mutta ei sattunut hyllystä mustaa löytyvän.:)


Ei kommentteja: