lauantai 24. syyskuuta 2011

Virkattua syksyyn!

Tarkoitus ei ollut virkata tällaista takkia, tai ainakaan näin myöhään syksyä...mutta kirpparilta löytyi mukavia, isoja nappeja, joten nappien piti päästä käyttöön... tai olisi ainakin pitänyt päästä käyttöön.

Kävin siis ostamassa Novitan Keloa ja aloin virkata. Takki on virkattu kokonaan pylväillä. Olisi saanut hieman reiättömämmän, jos olisin tehnyt vaikka kiinteillä silmukoilla, mutta ehkä laiskuuttani tein pylväitä. :)  Ajatukseni oli kuitenkin laittaa tähän vuori, jotta pikkuneiti voisi pitää tätä pitemmälle syksyä autoilu- ja kauppailutakkina. Kun kuitenkin jotain lämpimempää autoonkin jo tarvii.

Vuorena on mummon vanha, vähällä käytöllä ollut miksofleecetakki, jonka naksein sopivaksi. Vuoren kiinnitin kevyesti, melkein harsimalla, jotta ensi kesänä, jos vielä innostaa pitää, niin vuoren saa helposti pois.

Ja ne napit...jouduin kuitenkin ostamaan uudet napit tähän, kun mie usein annan napit lapsille leikkiin, (silloin, kun haluan rauhassa ommella) ja yllätys, yllätys...eipä enää löytynytkään kuin kolme nappia. Ehkä ne putkahtaa esiin, kun teen ompelutilaan kunnon siivouksen, mutta millon? ...ja halusin takin valmiiksi nyt! :)

Eipä neiti ollut taaskaan innokas kuvattavaksi, lahjominenkaan ei auttanut!:)Lanka: Novita Kelo 300g
Ohje omasta päästä kokeilemalla

14 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Kaunis takki, ihana väri ja herkulliset napit!:)

kewa kirjoitti...

aivan upea!!!

Hanna kirjoitti...

Tykkään näistä virkatuista aivan valtavasti! IHANA!

Meeri kirjoitti...

Aivan ihana takki. Meilläkin kuopus leikkii mun napeilla/nauhoilla/vetoketjuilla usein kun ompelen.

Tiina kirjoitti...

Voi hyvänen aika nyt minusta alkaa tuntua, että se virkkaaminen on aika hauskaa.. epistä kun tuota Keloa ei löytynyt meidän Smarketista!! Olis siinä ollut ihanaa päiväpuhdetta huomiselle. ;) Maton koukuttelusta kun alkaa kädet jo särkemään ja välillä tekis hyvää harrastaa jotain kevyempää.

Mun Tekemä kirjoitti...

Hieno takki! Hyvin onnistuit! Vuoritus oli hyvä idea. Minäkin olen kokeillut virkatun takin tekoa viime keväänä :) Nopeaa ja kivaa puuhaa...

Aatsipoppaa kirjoitti...

Aivan ihana takki!

Itse neulon tuosta Novitan kelosta samanväristä kaulahuivia, ihanaa lankaa!

Carovarium kirjoitti...

upea! vois kokeilla itekki vuorittaa virkattuja takkeja :)

Unknown kirjoitti...

Aah miten ihana!!! Tykkään väristä ja mallista tosi kovasti. Onko tää sun oma malli vai löytyykö ohjeet jostain. Aivan ihana. Ja eiköhän ne napit löydy just kun on tullut valmista. Mulla ainakin käy usein tavaroiden kanssa niin, löytyy sitten kun ei enää tarvita. :) Ihana!

Taikku kirjoitti...

Ihana takki, herkullisen väristä tuo lanka!!

jossu kirjoitti...

Tosi ihana takki! nämä on kyllä niin mun heikkous nämä virkatut jutut :) just hypistelin tuota samaista lankaa tänään sittarissa, en vain sitten ostanut kun en tällä erää tiennyt mitä siitä teen kun vastaavanlaiset takit kolmella nuorimmalla jo on ja sopivat vielä. Itsellä myös työn alla niiden vuorittaminen, tosin laitan polar fleeceä kun tarkoitus pitää ihan kyläily takkina talvellakin. Siten saan pitemmän käyttö iän meidän takeille kun muuten varmaan jo keväällä liian pienet.

Katja kirjoitti...

Kiitos teille! Tiina: munkin piti haea 50km päästä tuota lankaa, kun niin polte tuli virkata. Tää oli kyllä mukavaa ajankulua, nopeaakin.

Merja: ihan oma malli, malli muokkaantui virkatessa. :) varmaan jostakin ohjeitakin löytyy. Ruttunutulla ainakin oon josus blogissa jonku tällasen virkatun takin nähnyt ja muistaakseni oli ohjeetkin. ...mutta mie en tahdo viittiä niitä ohjeita lukea. ;)

Anne kirjoitti...

Mitähän minä kommentoisin??? Ihmettelen taitojasi ja aina vaan upeampia töitä! Hienoa Katja! :)

ÄITI design kirjoitti...

Aivan upea takki!
Laitoin Sinulle tunnustuksen blogiini :)