lauantai 28. tammikuuta 2012

Valkeaa unelmaa...pirttikalusto!

Kesällä alkanut projekti saatiin vihdoin loppuun. Kesällä aloin hiomaan vanhaa lakattua pirttikalustoa ja hiomista kyllä riittikin. Hioin pöydän ja penkit epäkeskohiomakoneella, ensin hyvin karkeella ja sitten hienommalla. En ruvennut paikkailemaan kalustossa olleita koloja ja kulumia, vähän vain pyöristelin kolhuja.Välillä projekti hautautui kaikkien muiden kiireellisempien projektien alle.

Vihdoin nyt joulukuussa sain pöydän maalaukseen. Kalusto maalattiin Teknos Futura 40:llä. Pöytä kolmeen kertaan ja penkit kahdesti. Itte en tällä hetkellä sietänyt maalin kamalia höyryjä, joten se homma jäikin miehelleni.

Olen hyvin tyytyväinen näihin  valkoisiin penkkeihin ja pöytään. Vanhat pöytä ja kangaspääliset tuolit saatiin vaihtoon. Taitaa hieman helpompi pitää penkit puhtaana, eikä tarvi joka välissä kuskata tuoleja enää suihkuun.
8 kommenttia:

Minnikki kirjoitti...

Hieno pirttikalusto. Meilläkin olisi haaveissa, mutta vielä ei ole eteen tullut sopivaa, kun etsimme sellaista vähän pidemmän mallista settiä (ja vieläpä sellaista enemmän vanhanajan mallista). No, ehkä sellainen joskus jostain vielä meille löytyy. ;) t. tuore lukijasi

Saara kirjoitti...

Ihanalta näyttää! :) Meillä vieläkin vain puolet valkaistunut. Jospa tässä alkais vähitellen heräään eloon ja sais jotain aikaankin.

Edellistä postausta lukiessa huomasin, että lähes samoilla viikoilla mennään. ;) Taidan tulla pari viikkoa jäljessä... :)

Katja kirjoitti...

Kiitos! Miekin etsiskelin sellaista vanhemman mallista, mutta sain tämän siskoltani lähes ilmaiseksi, ja mallista kuitenkin tykkäsin. Tälläkin mittaa 2m, meidän tupaan juuri sopiva!

Saara; Onnea odotukseen! Mullahan on taas ollut tosi helppo alkuodotus, ettå sen puolesta oon voinutkin jotain tehdä. Eiköhän se teänkin pöytä vielä valmistu. :)

Minnikki kirjoitti...

Ai setti on niin pitkä! En osannut kuvista pituutta hahmottaa, vaan kuvittelin olevan sellainen "normaali"mittainen (pieni) setti. No nyt heräs vähän kateus.. ;)

Annukka kirjoitti...

Sattumalta eksyin sivuillesi pirttikaluston maalausohjeita etsiessäni.
Kivlle näyttää. Saas nähdä jaksanko itse onman projektini tehdä, vai jääkö kalusto varastoon.

Jenni kirjoitti...

Hei Katja! Löysin blogiisi sattumalta toisen blogin kautta. Minulla on tällainen samanmoinen projekti ollut kesken jo vuosia. Tällä hetkellä penkit on maalattuna, mutta ei kovin onnistuneesti. Maalasin pensselillä, enkä jaksanut ohentaa maalia (muistaakseni lakkabensiiniohenteinen). Maali on sellaista puolikiiltävää. Matta ehkä olisi ollut parempi, koska minäkään en hionut kokonaan pois kolhuja. Tulos on nyt varsin epätasainen. Millaista tuo maali on, jota käytit, ja millä levitit sen? Entä ohennus? Minä en ole vielä jotenkin oikein sisäistänyt tuota maalinohennusasiaa... :) Siis että milloin se on tarpeellista, ja kuinka ohutta maalin pitäisi olla.
T. Toinen uusi lukijasi

Katja kirjoitti...

Jenni...Meilläkin oli puolikiiltävä tuo maali ja tulos on kyllä aika epätasainen, varsinkin kun aurinko alkaa enemmän paistella ja luo valoja ja varjoja. Minnuu se ei haittaa, vaikkei olisi haitannut sileämpi lopputulos. :) Mie en ite maalia edes kattonut, kun tosiaan niin voimakkaan hajuista, etten sietänyt hajua. MIeheni vaan sanooi, että oli aika paksua ja joku tuttavai jälkeenpäin vain totesi, että olisi ollut ehkä parempi, jos olisi ohennettu. Liikkeestä, mistä ostin maalit, neuvottiin kyllä maalaamaan sellaisella mohairtelella, mutta emme saaneet sillä toivottua tulosta. Vikana saattoi juuri olla tuo, ettei ohennettu maalia. Notkeampi maali olisi varmaan "silennyt" paremmin. Maalasimme sen sitten päälle pensselillä.
Nyt käytössä olen todennut, että ehkei lapsiperheessä ole ehkä maalattu valkoinen, pirttikalusto käytännöllisin. Mutta toisaalta, tätähän on taas helppo maalata uudelleen, kun kolhuja tarpeeksi jakun tietää, mitä maalia käyttää. Annukka ja Jenni:Onnea projektiin! Kyllä vaivannäköä kannattaa! :)

Mummukka kirjoitti...

Mulla olis tämmöinen projekti edessä lomalla. Pirttikalusto on mökillä, joten ei ehkä haittaa jos ei ihan tasainen lopputulos ole. Täytyykin varmaan sitten myös ohentaa maalia, jotta tulee hyvä. Olen niin kyllästynyt kellastuneeseen mäntykalustoon. Toinenkin pöytä pitäisi maalata, jos energiaa riittää. Hiomakone on ostoslistalla.