lauantai 30. kesäkuuta 2012

Röyhelömyssy ja trikoopeitto!

Olen vihdoinkin saanut ompelutilani kuntoon, tai varastoksi sitä voisi varmaankin myös sanoa, sillä kaikki mahdollinen ylimääräinen säilötään siellä. Ajattelin, etten enää ennen vauvan syntymää mene ompelemaan ja sotkemaan sitä, mutta oli ihan pakko. Tähän aikaan vuodesta meidän perhe yleensä lomailee, mutta tänä vuonna ei kovin kauas nyt sitten päästäkään tai en enää jaksa tai uskalla lähtä, joten omaksi "lohduksi" käväisin ompelemassa...jotain ihan pientä! :)

Olen pitkään etsinyt vauvan vanhanaikaista röyhelömyssyä, mutta mistään en ole löytänyt, en valmista, en ohjetta. Pähkäilin mielessäni, että kuinka sellaisen voisi tehdä. Vahvistuksen omille suunnitelmille sain, kun ystäväni vauvalla sattuikin olemaan päässä tällainen vanha myssy. Ihan vain vilkaisin sitä ja nappasin ohjeen mukaani.

Ihana röyhelömyssy!
Koko mahtaa olla aika lailla vastasyntyneen kokoa. (Nuken pää on noin 37cm ja tukka siihen päälle ja tälle nukelle oli aika pieni.) Takaläpäre olisi voinut olla korkeampi, sellainen siis seuraavaan myssyyn. Edessä röyhelön rypyttää ohut kuminauha ja myssyn alaosassa on kuja, jossa ohut puuvillanauha kiinnitystä varten.
Kangas: puuvillapatisti; Palttina
Kaava: oma, hieman mallia varastettu vanhasta myssystä

*    *    *

Meidän lapsia on pidetty pieninä aika paljon kapaloissa. Koskaan miulla ei ole ollut virallista kapaloliinaa. Nyt sitten ajattelin tehdä sellaisen uudelle tulokkaalle. Etsin erilaisia malleja kapaloista ja päädyin kuitenkin tekemään ihan peruspeiton (taustalla ajatus, että siitähän voi sitten ommella jotain muuta, jos ei tulekaan käyttöön :) ). Jostain katoin mittoja valmiiseen kapalopeitteeseen. Ja oikeastaan osa syy siihen, että tein tällaisen oli, että olen jo pitkän aikaa käynyt kuolaamassa paikallisessa kangaskaupassa tätä apilatrikoota. Nyt sain hyvän syyn hankkia sitä. :)

Siis trikoinen peitto 95cm x 120cm, jonka kanttasin melko ohuella resorilla.Kangas: trikoo; Palttina


2 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Ihanan myssyn olet saanut tehtyä! Tuollaisen tahtoisin meidänkin vauvalle. :) Mitenkähän multa onnistuis.. ilman kaavoja ei ehkä mitenkään.

Täällä samat tunnelmat, että pitää keksiä "lohduksi" kivaa tekemistä. :) Mun ompeluhuone vaan on niin karseen näkönen ettei ommella huvita ollenkaan. Kannoinkin jo ompelukoneen keittiöön. Tietokone ja ompelukset samalla isolla pöydällä. Ei toimi, ei! Lapset sekoittaa mun tavarat. Sanoin M:lle, että huomenna menen paikalliseen antiikkikauppaan kattomaan löytyiskö kahta pientä pöytää sieltä. Nyt riittää tämä ratkaisu! :D

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella söpö myssy ja ihana peitto!