tiistai 1. helmikuuta 2011

Hamosia perheen naisille

Vanhat äitiysfarkkuni oli pakko ottaa uuteen käyttöön, koska farkkujen kangas oli niin ihanan pehmeää . En millään raaskinut heittää niitä vain pois. Ekaluokkalainen sai siitä ittelleen hameen. Aluksi suunitelmissa oli tehdä hame ilman taskuja, mutta leikkausvaiheessa huomasin, että lahkeessa oli pien tahra ja niinpä piilotin sen taskun sisään. Taskut piristivätkin hametta mukavasti. Helma ja taskujen reunat ovat vain hurautettu saumurilla.

Vanha, joskus kirpparilta mukaan lähtenyt pöytäliinakin pääsi hameiksi. Ensin ompelin itselleni liinan keskiosasta hameen. Laitoin siihenkin vyötärökaitaleen tilalle resorin ja onpas mukava päällä.:) Kuva pelkästä hameesta ei kyllä kerro totuutta hameen onnistumisesta. :)  Oikeinkin olen tyytyväinen hameeseen!
Pöytäliinaa oli vielä jäljellä...
Pikkuneidille tein liivihameen. Melkein meinasi tulla liian pieni, kun kaavaa ei ollut ja mittailin ja leikkelin "suunnilleen"- mitoilla.Ja pöytäliinaa oli vieläkin jäljellä... 
Leikkelin lopuista liinan reunoista erilevyisia (sen levyisiä, kun tilkuista sattui tulemaan), alaspäin leveneviä kappaleita  ja sainkin neiti 5-veellekin hamosen. Ja resori vyötärölle! Arvelin kyllä, ettei kelpaisi väriltään, mutta välillä mukavia yllätyksiä...hame olikin oikein mieluinen!:)
3 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Onpas ihania :)

Suvi kirjoitti...

Aivan ihania kaikki ja jotenki tuo farkkuhame on semmoinen että tuli tunne et pakko tehä itekki jotain tuommosta, tosi pirtee! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kaikki nuo vaateet!!!