tiistai 5. heinäkuuta 2011

Samalla kaavalla tehdyt

Pikku neitillä ei siis vieläkään ollut "oikeita" housuja, niin piti sitten tehdä yhdet vyötäröhousutkin. Kaava on oma, aiemmin testatut housut, klik. Ja hyväksi koetut. Kankaana on naapurin rouvalta lahjoituksena saatu, mikä lie, ohut farkkumukaelma-kangas. Siis sellaista kangasta, josta saattoi noin 15vuotta sitten olla tehty ainakin vanhemmille miehille vyötärökuminauhaisia housuja...ainakin miun sen aikaisella pomolla oli sellaiset. :) Taskukangas on kangasvaraston kätköistä vanhaa puuvillaverhoa.
Kangasta on yhä jäljellä...sitä oli ainakin sen kolme metriä. Tein samalla kaavlla meän poikaselle shortsit, millä tein  noi pikuneitin housut. Lyhensin vain lahkeita ja laitoin erilaiset taskut. Ennen tekemistä, ukkeli joutui sovittamaan noita typykän housuja, ja ne oli hyvät. Nämä shortsit ovat siis kokoa 104cm ja housut kokoa 86cm. Resorit on Lasten Metsolasta.                                                                Kangas: ohut farkkumukaelma, puuvillakangas lahjoituksena saatu, resorit: Lasten Metsola
Kaava: oma
*     *     *     *     *

Mie oon sitten niin mielissään, kun miun pikkusiskokin on alkanut ompelemaan. Sama "tauti" vaivaa molempia...siskollakin on Ompeluriippuvuutta,  klik :)


Tervetuloa uudet lukijat!

3 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Heips! Täällä myös yksi sellainen jota on alkanut vaivaamaan pahasti tuo ompeluinto..Nyt kysyisinkin sinulta, kun harkitsen vakavasti jotta enemmän alkaisin tekemään kaikenlaisia ompeluksia, että suositteletko ostettavaksi saumuria vai ajaako esim. hyvät ompelukoneet samaa asiaa..Itselläni on aikas huono ompelukone joka tekee siksakinkin vähän sinne päin..jne..(onko sinulla itselläsi käytössä molemmat) Kävin alan liikkeessä kyselemässä saumureista mutta se myyjä EI osannut minulle tarpeeksi hyvin sitä markkinoida ja perustella joten en vielä ostanut.. Nyt kaipaisin apua sellaiselta joka enemmän ompelee..OLISIN TODELLA Kiitollinen jos saisin sinulta vähän apua..AURINKOISIN TERVEISIN -SARA-

Katja kirjoitti...

En kyllä ole mitenkään ammattilainen tässä asiassa, mutta.... Miulla ittellä on molemmat koneet, ihan perus Bernina (ei mitään erikoisia ompeleita tms. , mutta painijalan säätömahdollisuus, joka on tosi hyvä) ja Berninan perussaumuri. Miusta on ihan todella hyödyllinen tuo saumuri kun ompelen joustavia kankaita, trioota, froteeta...Mutta varmaankin hyvällä ompelukoneella, jossa on monipuoliset jousto-ompeleet, niin pärjää. Esimerkiksi siskoni osti kunnon ompelukoneen ja näyttää saavan aikaiseksi ihan mainioita juttuja. :) Itte en enää saumuria pois antas. :) Tietenkin saumureissakin on eroja. Ja kyllä tuo ompelukoneiden merkitys on tässä harrastuksessa aika suuri. Jos koko ajan oneet temppuilee, niin se nautinto ja ilo kyllä ompelemisesta katoaa. :)

Anskuli kirjoitti...

onpas ihania ompeluksia taas :)