keskiviikko 10. elokuuta 2011

Mekko ja leggarit!

Kesän mieluisin mekko meän pikku typykällä on ollut tämä, kolmen konstin mekosta ( OB 3/2009 )muokattu mekko. Syksyyn halusin samanmallisen mekon ja varaston kätköissä on odottanut Marimekon Satula-kankainen tyynyliina, joku kirppariostos, joka nyt pääsi mekoksi. Alunperin oli tarkoitus tehdä suora mekko tästä tyynyliinasta, mutta kangas onkin sen varran ohutta, että sopikin paremmin tähän.

Mekon kaveriksi surautin leggarit. Leggareissa on ylipitkät lahkeet, jotta niihin saa jäämään rypytystä nilkkoihin. Tosin meidän eskarilainen vetäs housut jalkaansa ja oli sitä mieltä, että "nämähän on mulle". Tosiaan,nämä 86cm leggarit mahtuivat 104cm hoikalle neitokaiselle ja olivat ihan sopivat. Ovatpahan sitten monikäyttöiset, kun perheen 2/3 tytöistä voi pitää samoja leggareita. :) Leggarit leikkasin ihan summilla, sen levyiset kun kankaan palasista sai tulemaan. Kangas on jäämiä omasta hameesta. Oikein joustava polyesteri-elastaanikangas.

Kangas: mekko: vanha Marimekon Satula-kankainen tyynyliina, leggarit: polyesteri-elastaani
Kaava: mekko: OB 3/2009 muokattuna, leggarit: oma

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kaunis mekko :)

kewa kirjoitti...

Ihana setti!!!

Outi kirjoitti...

Hieno mekko, syksyyn passeli! Ja hei, kiitos ideasta, mulla on samaisesta kankaasta ylimääräinen tyynyliina jemmassa, siitä voiskin tehdä jollekin tuttavan tyttöselle vastaavan mekon :)

Tanja kirjoitti...

Ihana mekko! Mäkin tykkään tuon mallisista mekoista noilla pikku neideillä. Ja noi legginsit, meilläkin on paritkin leggarit joita noi meidän neitokaiset pitää kumpikin. ;) Käteviä. =)

Hiipu kirjoitti...

Tuo Satula-kangas sopii tosi mainiosti tuohon mekkoon. Hyvä valinta!

glenni kirjoitti...

kaunis mekko ja leggareiden rypytys näyttää kivalle!

Paukku kirjoitti...

Kiva mekko. Oispa itelläkin tyttö jolle ommella tuollaisia. ;-)