tiistai 23. elokuuta 2011

Takin kuoret!

Sain tilaustyönä valmistaa valmiiseen, mieluisaksi koettuun takkiin "kuoret". Tuttavani, sanotaan kuitenkin nyt, että asiakas halusi irrallisen päälisen vanhaan takkiinsa. Hänellä oli luja luottamus, että mie saan valmistettua hänelle sellaisen, kuin hän haluaa. Piti ottaa haaste vastaan. :)

Aluksi piirtelin vanhasta takista kaavat. Koekuoret tein vanhasta lakanasta ennen kuin uskaltauduin silppuamaan takin kuoriin tarkoitetun vanhan verhon.

Takki uudessa kuosissaan...


 ...ja tästä lähdettiin.Kiinnitin takit toisiinsa hupuista kiinni pienillä, ommeltavilla neppareilla. Kuoritakin hupun alavaran reunaan pujotin kuminauhan, jotta hupun reuna ei jää lörpöksi ja huppu istuu paremmin sen toisen hupun päälle ja käänteeksi hupun sisään..

ps.Ei karsotao nurjalle, mutta ihan pienesti tätä vilautan kuitenkin! :)

Laitoin takkiin piilonapituksen. Taisin tehdä tässä aloittelijan virheen ja laitoin vaakaan napinlävet...ainakin, kun itte sovittelin takkia, niin ois tuntunut helpommalta napittaa takki kiinni, jos napinlävet olisivat olleet pystyssä. Onko tietoo, mikä olisi ollut oikeaoppista?


Taskuiksi tällaiset, missä taskupussi jää takin sisäpuolelle ja päälypuolella näkyy vain läpät tai mitkä taskunsuukaitaleet lie.Hihat ja helma ovat irrallisia, hieman vain pitempiä, mitä alkuperäisessä takissa.

Lopuksi sovituskuvia, tosin ei oikean käyttäjän päällä.

23 kommenttia:

aajuska kirjoitti...

Vautsi! Tosi kivan näköinen takki! Mulla ois aika saman mallinen ruskea vakosamettitakki, jonka olen ajatellut kaavaksi leikellä, mutta että päällystää -siinäpä ideaa! Jäänee kyllä multa tekemättä :) Täytyy laittaa tilausta sinnepäin :)

Ilona kirjoitti...

Vau! Tulipa hieno! Aika kova homma varmaan oli.

kewa kirjoitti...

No vautsi vau miten taitava/kekseliäs Sinä olet!!! Aivan upea takki ja todella hyvä idea! Ihmetyttä aina vaan Sun siisti ommeljälki ja kauniit ompleukset!

Hiipu kirjoitti...

Tosi hieno! Itse kyllä pidän noista vaakanapinlävistä ihan sen takia, että ne ei pääse venähtämään niin kuin pystyt pääsee, jos joskus joutuvat venytykselle. Vaakasuuntaisista kun se paine kohdistuu vain sinne toiseen päähän ja pystyissä koko sivuun. Siitä en tiedä mitään, mikä olisi oikea tapa...

Anskuli kirjoitti...

vau, ihan mahtava lopputulos :) on siinä varmaan ollu hommaa!! Ihania myös nuo edellisten postausten haalarihousut!!

hmmm kirjoitti...

Kaunis lopputulos! Itse olisin varmasti jättänyt tuollaisen haasteen väliin ja tehnyt uuden takin, mutta hienoa kun toiset jaksaa ja osaa.

Inkeliina kirjoitti...

Wau, tosi hieno! Ei kyllä riittäis mun ompeluhermot!

Hanna kirjoitti...

Löysin tän sun blogin toisen blogin kautta ja ihastuin. Luin sitte heti kaikki jutut! Olet kyllä oikea velho ompelussa ja ideoinnissa! aivan ihania vaatteita <3!
Tuli ompeluhimo itsellekkin vaikken tajua kaavoista yms. mitään. :)

Saara kirjoitti...

Oi, miten hieno takki!! Kekseliäs ja varmasti toimiva ratkaisu päällystää hyväksi todettu takki. Sinä se osaat!!

Henni kirjoitti...

Tosi upea tuli. Hyvä idea uudistaa takkia!

Junibea kirjoitti...

Wautsi.. tosi hieno =)

Anne kirjoitti...

Sanaton... :) Ihmeelliset ovat ompelutaitosi!!! Täällä tyttären kanssa ihaillaan luomuksiasi taas.♥

Tiina kirjoitti...

Aivan mahtava!! Ja kovan haasteen otit vastaan onnistuen upeasti! Kyllä useimmissa takeissa lävet tulee vaakaan, koska pystyssä ne alkavat herkästi irvistellä mikäli takki on yhtään napakkaa mallia.

Paukku kirjoitti...

Taitavasti tehty. :-)

Krista kirjoitti...

Ihana kangas ja tosi hieno takki!

Mervi kirjoitti...

Vau, onpa taitavasti tehty!!

Marielisa kirjoitti...

Wau, upea ompelus jälleen kerran ja mikä ihana kangas!
Minäkin laitan napinlävet vaakaan ;)

Omppis kirjoitti...

WAUU!

Kirsi kirjoitti...

Ihan uskomattoman taitava olet. Upeasti toteutettu! Ei voi kun huokasta ja todeta että Wau!

Caorann kirjoitti...

Älyttömän hieno lopputulos ja ihanan syksyinen kangas! :)

Sani kirjoitti...

Vau! En uskaltais minä kyl lähteä tollasta tekeen :O. Aivan upea lopputulos! :)

Katja kirjoitti...

Kiitos, melkein punastellen luin teidän kommentit! Sitä miekin kyllä muistelin, että vaakaan nuo napinlävet tavallisesti laitetaan, mutta oli jotenkin vaikean tuntuista se napittaminen, mutta onnistui käyttäjältä kuitenkin ihan mainiosta :)

Yomm kirjoitti...

Wau! Upea!