keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kauppakassin ompeluohje!


Miulta pyydettiin joku aika sitten ohjetta kauppakasssiin. Silloin en saanut sitä tehdyksi,mutta nyt taas muistaessani ajattelin tekaista jonkinlaiset ohjeet.*Leikkataan kaupan muovikassi saumoistaan auki ja puolitetaan se.


*Käytetään muovikassia kaavana ja leikataan pääli- ja vuorikankaasta molemmista kahdet kappaleet.


*Asetetaan päälikappale ja vuorikappale oikeat puolet vastakkain ja ommellaan yläosasta kiinni; kahvojen reunat ja kassin suuaukko. Kahvojen päät jätetään ompelematta. Kaarroskohtiin leikataan viiltoja, jotta käännettäessä kaarroskohdat asettuvat paremmin.*Toinen pari (pääli- ja vuorikpl)käännetään oikeinpäin ja asetetaan se toisen parin sisään, oikeat puolet vastakkain. Ommellaan kahvat yhteen. Saumanvarat jäävät näin toisen kahvapuoliskon sisään, kun kassi käännetään oikeinpäin.
*Seuraavaksi ommellaan kassin reunat, päälikappaleet oikeat puolet vastakkain ja vuorikappaleet oikeat puolet vastakkain.

 
 
*Käännetään kassi vuorikappale ulospäin, neulataan taitokset niin, että kahvat menee kaksinkerroin ja ommellaan kassin pohja.

 
*Nyt kassi käännetään oikein päin ja silitetään kassi. Lopuksi tikataan yläreuna ja kahvataitokseen ommellaan ommel, jotta kahvat pysyy halutun levyisenä.
 

 
Kassi on valmis! :)


4 kommenttia:

*marjuska* kirjoitti...

Kiitos! Kokeiluun menee. :-)

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihana ohje! Täytyypä kokeilla :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAU.KIITOS OHJEESTA

Prusiluska kirjoitti...

Suuret kiitokset! Nyt tuli joululahjaompelukoneelle töitä, muutakin kuin korjausompelua. Kangastakin on jo valmiina.