torstai 23. helmikuuta 2012

Pieni ja pienenpieni pallonorsuhaalari!

Tuhosin lopun valkoista velouria. Isompi puku oottaa pääsyä ystäväni tulevalle pikkuiselle ja pienemmän tein oottelemaan jotain pientä käyttäjää, mutta teinpähän kun sattui olemaan vain noin pienen puvun verran kangasta. Isompi on n kokoa 56/62cm ja pinempi varmaankin sen 50cm. :)Kangas:velour; Kangastukku
Kaava: oma

13 kommenttia:

Pintse kirjoitti...

Söpöjä!!

Tiinu kirjoitti...

Oi, niin suloisia!

Anne kirjoitti...

Voi että, miten sulosia!!!! :)

Saara kirjoitti...

Ihania!!! :)

A-L kirjoitti...

Aivan ihanat! noi norsut on mainiot. Kelpais meidän poitsulle (6vko) ainakin!!

enkulin käsityöt kirjoitti...

IHANIA

Päivi kirjoitti...

Hei!!

vasta ompelukoneen hankittua, olis kiva saada simppeli liivimekko/mekko opeteltua. voisitko laittaa jonku ohjeen aloittelijalle.
esim. kannatteeko lähtee napeista, vai vetoketjusta? pitääkö laittaa mekkoon vuori, missätapauksessa kannattaa.?
mulla on vanhoja verhoja, paljonko esim 122 cm tytön mekkoon menee kangasta?
minkä haluaisin oppia tekemään, on ehdottomasti tuonnäköiset haalarit, kaupasta koot loppuu lähes aina 92 cm ja tarvitsisin 98. kummasta helpompi tehä , froteesta vai velourista, olisko paha antaa vinkkejä haalareihinkin?

Sarita kirjoitti...

Voi miten suloiset haalarit ja niin ihanat uuden vauvan puhtoiset väritkin! Tuo norsu on todella suloisen mallinen, oletko ihan itse piirtänyt tuon pallonorsun? Olisipa niin ihanaa jos mäkin oppisin piirtämään joskus! :)

Anonyymi kirjoitti...

Todella suloiset haalarit!

Katja kirjoitti...

Kiitos, miekin tykkään. Päivi; kylläpä haastavan laitoit. Miehän en ole ammattiompelija, vaan itseoppinut, joten en tiedä, miten oikeasti piktäis tehdä, teen, miten tuntuu hyvältä. Mielestäni liivimekko on helpompi tehdä napeilla tai neppareilla kuin laittaa vetoketju. Voin koittaa jossain vaiheessa tehdä ohjeet liivariin, kunhan ehdin. Ompelulistalla on "hiukka" ompeluksia. :) Ja nuista haalarikoista. Niistäkin varmaan joku "oppinut" osaisi kertoa, kuinka oikeanlailla isonnetaan kaavaa. Mie ole isontanut noita mun kaavoja vertaamalla valmiskaavoihin, eli ei varmaan ihan oikeaoppista! :) Kysyit, kummasta olisi helpompaa, froteesta vai velourista. Helpointahan on joustamattomasta ommella. Eli ei varmaan kannata ensimmäisenä valita kovin lerppua ja joustavaa kangasta. Kummastakin matskusta löytyy kummankinlaisia. Frotee on ehkä helpompaa siinä mielessä, että kangas ei niin helposti luistele, ei niin liukas kuin velour. Olikohan apua?
Sarita: Kyllä mie yleensä itse piirtelen noi kuvat. Tietenkin ympäriltä, esim satukirjoista, valmiista kankaista, lasten piirustuksista... tulee ideoita, mutta en ota suoraa mistään. Että kyllä tuokin taitaa lopulta olla ihan oma versio. Piirtelen aina luonnosvihkoon, jos jotain kivaa tulee vastaan ja saattaa olla, että ne kuvat on siellä pitkäänkin, ennen kuin taas muokkaan lisää. Minua viehättää hirveästi tuo pyöreä muoto noissa applikoinneissa ja se onkin ollut joskus lähtökohtana suunnitteluun, esim leijonapaidassakin. Koen kyllä, etten niin kovin kummoinen piirtäjä ole, mutta kun tekee tarpeeksi yksinkertaisia kuvia, niin piirustustaito riittää. :)

Choko Kanel kirjoitti...

Onpa ihania juttuja sulla kaimaseni! Itse en suoraan sanottuna osaa juurikaan ommella, vaikka kaikenlaista muuta näperrän. Pakko aloittaa! Mistä löytyisi ihan peruskaavoja vauvalle, nopea vinkki?

Katja alias Lankasuora (lankasuora.blogspot.com)

Katja kirjoitti...

Kaimalleni... Kovin nopeasti tämä vinkki nyt ei ehtinyt. Mie otan useimmat valmiskaavat ottobre lehdistä. Tosin usein niitä kyllä muokkailen tai vähintäänkin kavennan, kun meän lapset ovat hoikkia ja ne kaavat yleensä siis liian leveitä. Ja kaksi lehteä, mitkä ovat suosiossa noitten peruskaavojen vuoksi on Suuri käsityö 4/2006, siinä on peruspuvusto vauvalle jaSuuri käsityö 1/2008, missä on joitain kivoja juttuja kans.

Unikuu kirjoitti...

nääkin on hienot. tosi kivoja ompeluksia sulla <3