torstai 8. marraskuuta 2012

Juhliin...imettäjän juhlamekko!

Itselleni juhlamekko!
 

Lähtökohtana mekkooni oli, että pystyisin imettämään tissitakiaiseni helposti. Ilman, että imetykseen tarvitsisin tukihenkilöä aukaisemaan vetoketjua niskasta. Ilman, että nostan mekon helmat ylös imettäessäni. Ei ihan huomaamattomasti tälläkään mekolla imetetä, mutta yksin onnistuu kuitenkin saada tissi tarjolle.
 
Mekon kaava on Sk 4/2011, yksiolkaiminen mekko. Halusin kuitenkin mekon, jonka alle saa kunnon imetysliivitkin, joten muokkasin kaavaa ja lisäsin toisen olkaimen ja tämän kiinnitin etukappaleelta piiloneppareillä. Mekossa on samalla sivulla vetoketju. Näiden kahden ansiosta imettäminen voi onnistua, toivottavasti. :) 

 

Mallissa viehätti laskokset olalla. Samaa laskostelua jatkoin toisellekin puolelle.
 

Kankaana tämä tafti on helppo työstettävä, mutta tällaiselle raskaskätiselle silittäjälle huono. Meinasin silittää rypyt pois, kun saumoja silittelin. Toivon vaan, ettei tuohon muut kiinnittäisi huomiota. :)
 
Kauhean hankalaa saada oma asu istumaan. Tein ensin koemekon vanhasta lakanasta, jonka kanssa kävin ystävän luona, joka neulotti mekkoa paremmin istuvaksi. Vielä yksi neulotus, kun mekko oli koottuna oikeasta kankaasta. Ja mieheni pääsi tähän hommaan. :)  Vieläkin mietityttää tuo selän-takapuolen istuvuus. Meinasin jo napsasta vyötäröltä poikki ja lisätä kellohelman, jotta tämä alavartalon istuvuvuus olisi sillä ohitettu. Mutta olkoon nyt näin.Tarvisisikohan tämä mekko vielä jotain? Sopisikohan tähän lisukkeeksi vyö?
 
 

Kangas: tafti, Jysk
Kaava: sk 4/2011, muokattu
 

10 kommenttia:

katjainkeri kirjoitti...

Että olet taitava! Ihana mekko!

Hannaliini kirjoitti...

Vautsi!!! Aivan upea mekko - samoin myös edellisen postauksen pienempi!

Niina kirjoitti...

Upea!! Ei ikinä uskoisi imetysmekoksi =)

Tiina kirjoitti...

Hatunnoston arvoinen suoritus!!

kewa kirjoitti...

Oi miten kaunis! Minun silmään ilma vyötä vielä juhlallisempi! Taitava olet tosiaan!

Janiika kirjoitti...

Hieno! Ja kuten edellinenkin, mun mielestä näyttää paremmalta ilman vyötä.

Mun Tekemä kirjoitti...

Wau! Todella upea!

Kerttu kirjoitti...

Kaunis :) Mun mielestä vyö sopii hyvin tai joku ruusu/kukkahärdelli vois kans sopia.

Katja kirjoitti...

Kiitos, kiitos! :)
Miehen kommentti oli, että kuuluuko nuo rutut oikeesti tuohon mekkoon...niin tämä kangashan on ryppytaftia. Liekköhän muitten silmään häirinnyt tämä kangas? :)

Anne kirjoitti...

Mielettömän ihana!!!!!!!!! Mun makuun kauniimpi ilman vyötä. Upea!