torstai 24. maaliskuuta 2011

Kolmas takki!

Eilisen ompeluksina valmistui koululaiselle kevät/kesätakki. Päälikangas on ollut luultavasti verho tai pöytäliina. Vuorena on fleece. Kaava takkiin on muokattu 1/2005 Ottobren takin kaavasta. Takki on kokoa 134cm.

Ihan ongelmitta ei tämäkään ommellus sujunut. Huomasin hihoja kiinnittäessä, että hups!, hiojen alakappaleet olin kiinnittänyt väärinpäin.Aikani niitä hioja pyörittelin, ja tulin tulokseen, että antaapa olla, ei haittaa käyttöä ja ei taida sitä huomata ensi katsomalta.

Ja kuinka ihania nämä vanhat kankaat ovatkaan, niin aina pieniä ylläreitä tulee. Joka kerta, kun ompelen vanhoista kankaista teen niille lujuustestin eli koitan repiä kangasta hauraimmista kohdasta, jotta selviää, kuinka haurasta kangas on ja kannattaako niistä ommella. Niin tein tällekin kankaalle ja luja oli. Kangas on aika paksukin jopa, mutta... jostain syystä, oiskohan hiaa kääntäessa, kuuluu ruts ja jostain repes. Kainalooan tuli repeämä. "Hienosti" korjasin sen siksakilla, mutta taitaapi jäädä piiloon. Kangasta oli sen verta vähän ja kankaan keskellä oli vielä virhe, niin selkäkappaleiden kuviointeja ei voinut kohdistaa.9 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Kaunis takki taas kerran! Käy kurkkamassa, minulla on Sinulle jotain blogissani;)

aajuska kirjoitti...

Edelleenkin ihastelen takki-ihanuuksiasi!

Annika kirjoitti...

Oih, mitä ihania takkeja! Eksyin blogiisi ja löysin ihanuuksia :)

Sani kirjoitti...

Oi, ihana!! :)

Riikka kirjoitti...

Tuo on hieno! Tulin jo uudestaan sitä ihailemaan...

AnneS kirjoitti...

Ihanan retro! Ei varmasti tule toista moista kadulla vastaan - sehän näissä itsetehdyissä juuri on ihaninta, persoonallisuus :D

RuusuLiisa kirjoitti...

Voi miten kaunis takki!

Eliisa kirjoitti...

Vau, miten hieno takki! Pitäis kokeilla jotain samanlaista tuolle omalle kolmasluokkalaiselle. Mulla olis vanhoja kankaita myös paljon, ne tosiaan on aika ylläreitä - puuvillakangas haurastuu ajan kanssa.

Sofia kirjoitti...

Tosi hieno takki!