maanantai 18. huhtikuuta 2011

Laskosverhoviritelmä!

Kun tupaan paistaa aurinko kesällä kolmesta ilmansuunnasta, voi ihanimmilla helteillä tuntua, että olisipa mukava, jos saisi verhot ikkunan eteen...ratkaisuksi tähän ongelmaan laskosverhot. Tosin eihän ne alaslaskettuna kovin kauniit enää ole. :) Kahteen ikkunaan tuli tällaiset lähes kaksi metriä leveät laskosverhot. Aamuaurinko saa paistaa tavallisen kappaverhon alta!

Tein verhot verhotankoon, enkä tarranauhalla, kuten useimmiten olen nähnyt. Ja mikä mekanismi? Paljon silittämistä, tankokujia, tankoja eli laskosverho"pillejä", nauhan pujottamista puuvillanauhalenkkeihin, metallirenkaita ja ikkunan pokan sarana nauhojen pidikkeeksi. ;) Ja verhon väritys tuli siitä, kun löysin niin herkun värisiä servettejä, niin piti saada niihin sointuvat verhot! :)


Ja ei sitten onnistunut oikeen verhojen kuvaus, mutta ehkä jotain noista irti saa.

Taas on tullut uusia lukijoita; tervetuloa! :)
5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Wau! Upea verho ja mieletön mekanismi. Jos joskus jaksat, olisi kiva saada ihan "rautalangasta väännetty" ohje tuosta. Näyttää niin näppärältä, mutta en itse osaa tehdä.. Oletko ihan omasta päästäsi ideoinut vai onko tuohon joku ohje valmiina olemassa kirjassa tai netissä?

kewa kirjoitti...

Onpa upeat verhot ja taas niin siisti työnjälki!!!

Sani kirjoitti...

Onpas upeat verhot!

Paukku kirjoitti...

Kaunista kangasta!

Katja kirjoitti...

Kiitos! Elina, voin koittaa laittaa jossain välissä ohjetta tuohon verhoon. Varmaan jossain kirjassa tai netistä löytyy jotain laskosverho-ohjeita. Ja varmaan on helpompiakin tapoja tehdä noita, esim niillä valmiilla laskposverhonauhoilla yms. , mitä markkinoilta löytuu, mutta minua miellyttää nimenomaan noi oikealle puolelle tulevat kujat, ne jotenkin antavat ryhtiä verholle. Katotaan, millon selviän laittaan sitä ohjetta!:)