torstai 21. huhtikuuta 2011

Ohje laskosverhoviritelmään

Miulta kyseltiin teko-ohjetta noihin aiemman postauksen laskosverhoihin. Joskus näin sisustusliikkeessä tuollaiset laskosverhot, joissa oli oikealla puolella nuo "pillikujat" ja ihastuin niihin, mutta en löytänyt tarpeeksi leveitä omiin ikkunoihin, niin värkkäsin itse. Oikeaa tekotapaa en todellakaan tiedä, mutta mie valmistin verhoni seuraavasti:

Aluksi käänsin sivusaumat, jonka jälkeen tein verhoon yläkäänteet. Minun verhossa ylös tuli verhotankokuja ja sen alapuolelle toinen kuja (tarvittaessa siihen voi sitten pujottaa ohuen tukiriman). Alimmaiseen saumaan ennen ompelua kiinnitin kanttinauhalenkit, 4kpl, joiden läpi kulkee ne liikuttelunauhat. Tankokujan alareunaan kiinnitin myös metallirinkulat, joiden läpi nauhat myös kulkevat.Jos tekee laskosverhon verhotankoon, niin kannattaa huomioida, että verho menee ruttuun, suppuun, jos verhot eivät kiinnity reunoistaan mihinkään. Miun verhoissa ne kiinnittyvät verhotankopidikkeisiin, joita varten tein napinläven. Näin verho pysyy suorana.  Tarranauhaa käytettäessä tätä ruttaantumisilmiötä ei taida olla...luultavasti.Seuraavaksi mittasin 29 cm (laskoksen suurus määräytyy tällä) ja silitin taitteen, nurjat puolet vastakkain. Nurjalle puolelle tähän taitteeseen, kankaiden väliin, kiinnitin taas niitä kanttinauhalenkkejä, samoihin kohtiin, mitä ylhäälläkin. Ja sitten ompelin oikealta puolelta 1,3cm päästä reunasta, jotta sain kujan niille "laskosverhopilleille". Näitä laskoksia tein tarvittavan määrän.

Alimmaisena laskoksena on kuja, johon pujotin puuriman painoksi. Tämä "laskos" näkyy alimmaisena laskoksena verhossa ja on 15cm päässä edellisestä pillikujasta eli suunnilleen puolet siitä, mitä on "pillikujasta" "pillikujaan".Tämän jälkeen pujottelin nauhat. Aloitin pujottelun ylhäältä reunimmaisesta renkaasta, kuljetin nauhan jokaisen renkaan läpi toiseen reunaan ja siellä alas jokaisen kanttinauhalenkin läpi. Solmin nauhan kiinni alimmaiseen lenkkiin. Ja näin kaikki loputkin nauhat.Kuvassa vanhat, auringon haalistamat verhot, mutta noissa näkyy paremmin nauhojen  reitti.


Jospas näistä joku saa jotain iloa! :) Onpa kyllä hankalaa tehdä ohjeita ymmärrettävästi!:)

Oikein hyvää ja rauhallista pääsiäistä kaikille!

3 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Oikein selkeät ohjeet, kiitokset!!! Minun pitäis kokeilla makkaariin, on niin leveä ikkuna että kaupasta sinne mitään ei löytyy!!!

Riikka kirjoitti...

Kiitos! Nimin. kaksi vuotta jo oon siirtänyt tuota hommaa...

Jadezza kirjoitti...

Löysin tänne etsiessäni ohjeita laskosverhon tekoon. Suunnitelmat ovat jo omista olemassa, nyt vain pitäisi uskaltaa leikata kangas. Kangasta on 8,5m ja siitä pitäisi tulla viidet verhot...

Tosi kivat nuo sun verhosi!