tiistai 25. lokakuuta 2011

Hevostelua!

Ystäväni pyysi, josko tekisin kolme keppihevosta heidän hevostalliin. Mutta kuinka siinä kävikään...kun lapseni kuulivat aikeistani ja näkivät ensimmäiset kokeilut, niin neljästä suusta kuului; "Minullekin!" Näinhän tein! Nyt on Herneahon hevostallissa seitsemän hevosta...tai ainakin hevoseksi tarkoitettua.

Mulla kun ei ole mitään kosketusta oikeisiin hevosiin, piti alkaa kaivelemaan jostain kaavaa. Sellainen löytyikin Suuri Käsityö 5/2008 lehdestä. Käytin kankaina kaikkea mitä löytyi. Yhden kankaan ostinkin, mutta halusin sitten kuitenkin vaihtelua. Ja kangas vaikuttikin aika paljon pään muotoon. Oikein pehmeä ja venyvä fleece venytti hevosen pään pitkäksi, ohut college paksuksi, joustamaton frotee oli hyvä , villakangas ja se ostettu mikälie säämiskäkangas toimivat myös hyvin. Myöskin langansuunta vaikutti ja joissakin tapauksissa en paljoa suuntaa miettinyt, kunhan vain sain kaavan jotenkin aseteltua kankaalle. Täytteenä on vanua ja vanhojen tyynyjen möykyttynyttä vanua. Silmät ja sieraimet aplikoin.

 *    *    **    *    *


*    *    **    *    *

*    *    **    *    **    *    *
Lisäänpä tänne vielä muistin aikana jotain... Nuita harjoja en ole tehnyt ohjeen mukaan, vaan ompelin koneella ne kiinni, tiheällä tikillä pariin kertaan. Muuten tuo kaava oli aivan loistava, mutta aika iso. Osia heppoja pienentelin, mutta vain jättämällä saumanvaroja pois ja sehän ei oikein ole hyvä pään mittasuhteille.*    *    *

Ja vielä yksi juttu... onkohan arvonnan voittajat saaneet palkintonsa. Ne on kyllä jo postitettu viikko sitten perjantaina, pitäis olla perillä. Laittaisitteko mulle kuittauksen, jos posti on tullut perille.

20 kommenttia:

glenni kirjoitti...

ihana heppatalli!

Tiitu kirjoitti...

No siinä on kunnon heppatalli :)

Henni kirjoitti...

Hienoja heppoja!

Tiina kirjoitti...

Ai miten mahtavia, nämä tuo kyllä hymyn huulille! Psst. äkkiä pois tältä sivulta, tai tyttö näkee tämän ja vaatii samanlaisia itselleen! ;D

Mieli kirjoitti...

Upeita heposia! :)

Anne kirjoitti...

Ihania! Söpöjä hevosia! ♥ (nimim. heppahullu tyttö 2001)

Mervi kirjoitti...

No jopa on heppoja, ihania!! Pitäisköhän etsiä tuo lehti jostain käsiinsä, tyttö kun aina kärttää kaupassa itellensä keppiheppaa...ehtis vielä jouluksi ;)

Milla kirjoitti...

Aivan ihania!!! :D

Hiipu kirjoitti...

Upeita ilmestyksiä <3

Erja kirjoitti...

Vau kuinka hienoja keppareita! Ja niin siistiä jälkeä. Me ollaan tyttöjen kanssa tehty kolme heppaa tuolla kaavalla ja minusta niissäkin oli aika lailla tekemistä...

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten kivoja heppoja! Blogisi sopisi hyvin blogilistaani. Jos haluaisit, että laitan, niin tuletko lukijakseni,niin liitän blogisi listan. Iloista päivänjatkoa!

Hanna kirjoitti...

Voi vitsi, osaisinkohan minäkin.. Täytyypä kaivaa ohje esiin. Nämä ovat aivan ihania ja meillä on myös tätä toivottu!

Mun Tekemä kirjoitti...

Aivan mahtavia hummia! :)

Sandra kirjoitti...

Todella hienoja! On siinä ollut väkertämistä mutta lapset ovat varmasti enemmän kuin innoissaan. =)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Nyt loksahti suu auki. Miten ihmeessä joku voi tehdä noin IHANIA.

2ne kirjoitti...

I love them all - they are great :-)

Sani kirjoitti...

vau! Tääl kuulu heti että saahaanko meki tollaset?!
eli tääl muutama onneton hepparäpistys kokeiltu tehdä, mut nyt täytyy kyl toi lehti/kaava etsiä, että saa oikeanlaisen, millä on suu auki ja saa kuolaimet suuhun :)
Näin täällä vaaditaan. mut en taida ihan seitsemää tehdä ;)

Katja kirjoitti...

Kiitos!Kaivakaa ihmeessä lehti esiin ja kokeiltaa, mukavaa tekemistä. :) Kyllähän noihin aikaakin menee, ettei ihan yhdessä illassa noi valmistunut! Erja: kuvat huijaa tuon jäljen suhteen...itte just aattelin, kun noita päitsiä (vai miksi niitä oikein sanotaankaan...hevosasiantuntijua kun olen :) )ompelin, ettei menis mun seulasta läpi, jos olis kysymys vaatteista. Tällä kertaa menin oikotietä onneen ja en mitenkään edes nauhojen päitä huolitellut, sen kun vain suoralla huristelin ja liiat pois. :) Ajattelin, ettei lapset huomaa! :)
Riitta Sinikka; kiitos lukijakutsusta, käynpä ilmoittumassa lukijaksi, kun enempi on aikaa taas oneella olla.

AnneS kirjoitti...

Kyllä siinä on pollet poikineen :D Kyllä noilla kelpaa laukata!

Tanja kirjoitti...

Aivan ihania!! =) Minäki haluun tollasen, mut ihana ihtelleni!!! =D Täytyypä näyttää meillä tytöille, pienempi neitihän himoihtee keppiheppoja. yksi sillä löytyykin mut ei noin hienoa!! Oliko noi vaikeet tehhä?? Tai, mikä sulle olis vaikeeta!! =D