perjantai 27. toukokuuta 2011

Laskeutuva venekaulus!

Miulta kyseltiin ohjetta liehukepaidan kaulukseen. Tässä se tulee! Tein tavallisen, pitkähkön paidan, jossa on samanlainen laskeutuva venekaulus. (Piti muuten googlettaa ja arvailla, mikä olis tollaisen kauluksen nimi :) )Kaavan piirtelin siis vanhasta paidasta ja ...kaavapaperina sanomalehti! :) Etukappaleen tein leventämällä takakappaletta  pääntietä kohti ja lopuksi lisäsin siihen kauluksen alavaran. Varmaan tuosta, kuinka paljon leveämmäksi tekee tuon etukappaleen pääntien, riippuu, kuinka syvään laskeutuvan kauluksen saa paitaan ja kuinka paljon laskoksia, vai ? 

Kuvassa punaisella olen hahmotellut takakappaleen muodon etukappaleeseen. Ja tuostahan selvästi näkee, että suorissa lehden reunoissa lukee KE tai KT, taite, ls. ;)Noilla kaavoilla siis leikkelin paidan osat. Ensin ommellaan takakappaleen pääntie. Mie huolittelin sen paitakankaalla. Myös etukappaleen yläreuna, kauluksen alavara, huolitellaan, mie ajelin sen saumurilla. Sen jälkeen kohdistetaan etu- ja takakappaleen olkasaumat.Seuraavaksi etukappaleen alavara käännetaan takakappaleen päälle olkasaumalle. Eli takakappale jää etukappaleitten väliin.
Ommeltu sauma käännetään, jolloin sauma jää etukappaleen sisään piiloon. Kuvassa ensin nurjalta kuvattuna ja sitten oikealta puolelta.Kaulus on valmis! 

Ja enää muutama sauma, niin koko paita on valmis! :) Toivottavasti näistä sepostuksista on iloa ja apua! :)

5 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Ihana ohje ja todella kaunis paita!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis paita!

Sara kirjoitti...

Olen ihaillut sinun ompelutaitojasi ja vähän kadehtinutkin. Itsekin mielelläni ompelisin enemmän mutta ei tahdo perustaidot riittää siihen. Hameita osaan tehdä mutta paidat ovatkin eriasia. Täytyisi kai vanhasta paidasta tehdä kaava ja alkaa vain ompelemaan..Hihansuut ovat haastavia mutta kai tähänkin pätee se vanha sanonta oppi ja ikä kaikki :) Mukavaa vkon loppua..

Rva Kepponen kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!
Täytynee uskaltautua kokeilemaan tuota kaulusta.

Anne kirjoitti...

Ihana paita kauluksineen. Ja mikä väri! Tuosta tykkään! :) Hienoa työtä jälleen.