lauantai 10. joulukuuta 2011

Juhannusruusu jouluksi kotiin

Pitkän aikaa ihailin muitten blogeissa virkattuja mattoja. Ja sitten vihdoin, kun viimein tajusin, että nyt en sitten millään saa laitettua kokoon kangaspuita ja kudottuja räsymattoja tupaan jouluksi, niin päätin virkata maton tai ajatuksena oli tehdä kaksi noin 140 senttistä mattoa. Onneksi en ostanut kuteita, vaan käytin edellisestä mattoprojektistä yli jääneitä kuteita, sillä mun vartalolle ei tämä nyrkkivirkkaaminen sovi. Lapojen välissä oli heti "ihana" lukko, ihan henkeä salpas. Joten teinkin tätä hartaudella, vähän päivässä. Sain kuitenkin ohjeen mukaisen maton aikaiseksi.

Ohjeena oli Juhannusruusu-maton ohje ( löytyy googlettamalla). Ohje oli ontelokuteelle, mutta käytin trikoota ja koukkukin oli isompi, 10.


Matto edellisestä mattoprojektista. 
Joskus nämä projektit laajenee. Juhannusruusu matosta tulikin niin pieni, ettei siitä ollutkaan keskilattialle matoksi ja kaiken lisäksi, kun en kykene virkkaamaan ilman tuskaa isompia mattoja, niin pitihän kuitenkin uusi virkattu matto saada käyttöön. Keinutuolin alle aivan loistava matto! Mutta kun ei ole keinutuolia...tehdään löytöretki paikalliselle kirpparille, josta löytyykin keinutuoli edullisesti. 

Mutta mihin mie saan mahtumaan nämä ihanat uutuudet? Sohvat pois ja vanha, tässä talossa aikoinaan, ennen meitä asuneilla ollut vanha puusohva varastosta tilalle. Ja sittenhän pitää tietenkin saada tyynyjä "uudelle" sohvalle. Kirpparilta joskus miulle päätyneet pitsiliina ja napakka, vanha lasten lakana pääsivät tyynynpäälisen virkaan. Pitsi piti hakea ihan uutena kaupasta.


Ei kommentteja: