tiistai 20. joulukuuta 2011

Lapsetkin valmistaa joulua!

Ihan oli pakko vielä piipahtaa tänne.Täällä näperrellään koko perheen voimin. Alkaa hiljalleen lapsilla kierrokset nousta, onneksi kuitenkin välillä, tai oikeastaan useamminkin intoutuvat askartelemaan, rauhottuvat hetkeksi aloilleen. Aamulla kun äiti värkkäs piirakoita, vasta heränneet lapsukaiset halusivat heti noustuaan askarrella. Poikanen, 4,5v, on todella innokas näpertelijä.

Välillä meinaa jo ideat loppua, mitä , mitä, mitä, mitä sais askarrella. Jossain olin törmännyt tällaiseen lankatonttuun/pukkiin. Tarpeeksi helppo poikaselle ja materiaalitkin löytyi.Parin tontun verran ukkeli jaksoikin näpertää ja sitten siirryttiin eilen illalla aloitettuun rengasnauhaan. Lapsena varmaankin olin itse tehnyt tollaista. Eilen illalla lapset jälleen oli vailla jotain näpertämistä.  En tiedä kyllä päätyykö tämä koskaan kuuseen, mutta lapsilla oli hauskaa, kun saivat tuvan laidasta laitaan ulottuvan nauhan aikaiseksi. Pitäähän tuo jokatapauksessa jonnekin ripustaa.


Neiti, 2vee, oma-aloitteisesti alkoi hänkin askarrella. Tämä luomus on kuulema "loulupukki". :) Äiti on kyllä nyt niin tylsä, että tämä pukki taitaa jouluksi piiloutua kaappiin.
*     *     *

Poikanen halusi eilen askarrella myös viimehetken joulukortit tyttöyställe ja naapurin tädille ja sedälle!


*    *    *

Toivotaan, että askarteluvimma laantuisi tai sitten ei (onhan se rauhoittumispuoli tässä).  :)   Mutta pian alkaa olemaan joka paikka täynnä askarteluita, kun koululainen ja eskarilainenkin tuovat askartelemansa jutut kotiin. Poikasen ihanat kerhoaskartelut ovat jo päässeet omille paikoilleen!*    *    *

Tässä istuessani poikanen on , jo värkännyt pari pahvista kuusenkoristetta, tehnyt kirjekuoren paperiarkista ja piirtänyt pelilaudan itselleen. Enkä mie nyt kovin kauan tässä ole ennättänyt istua. Se siitä askarteluinnon laantumisesta! 
:)  :) :)
Näitten myötä hyvää joulua ja joulun odotusta kaikille! :)


1 kommentti:

marika. kirjoitti...

ihana loulupukki! :D ei tuota minnekkään kaappiin kannata piilottaa, näkösälle vain.